Z avtom zletel s ceste in umrl

KRONIKA – V nedeljo malo pred polnočjo je prišlo do prometne nesreče na cesti Divača – Senožeče, 1 kilometer pred Senožečami. 51-letni voznik osebnega avtomobila iz Senožeč je vozil po klancu navzdol, v blagem levem ovinku pa je zapeljal naravnost izven vozišča. Trčil je najprej v prometni znak, peljal po brežini, nato pa zapeljal med grmičevje in v drevje, kjer se je vozilo ustavilo. Voznik je na kraju umrl, njegovo 52-letno sopotnico pa so poškodovano odpeljali v bolnišnico. Odrejena je bila sodna obdukcija.

Izolski policisti so obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja. Kršitelju, državljanu Italije, so izdali plačilni nalog.

Ob izhodu iz koprskega pristanišča je vinjena 50-letna voznica osebnega avtomobila iz Pirana v petek popoldne trčila v službeno vozilo varnostnikov. Sledi ji obdolžilni predlog za nepravilen premik z vozilom, povzročitev prometne nesreče in alkohol (alkotest je pokazal 1,09 mg/l alkohola).

Ob 22.55 so izolski policisti na Prešernovi ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, katerega je odklonil. Pozneje si je premislil in opravil preizkus, ki je pokazal 0,68 mg alkohola v izdihanemu zraku. Vozilo so mu zasegli. Zaradi nedostojnega vedenja na kraju je bil za krajši čas vklenjen, vročili so mu plačilni nalog (po 7/2 členu ZJRM), sledi mu še obdolžilni predlog.

Po 23. uri je v pred izolskim lokalom kričal in grozil 28-letni domačin, ker ga natakar vinjenega ni želel postreči. Ta je nato odšel iz lokala in se vrnil z nožem ter grozil da bo vse pobil. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog (po 6/1, 7/2 in 22/1 členih ZJRM) in mu odredili pridržanje.

V noči na soboto ob 0.30 so policisti v Sežani kontrolirali državljana z osebnim avtomobilom. Pri kontroli je med drugimi dokumenti izročil tudi kartonček o tehničnem pregledu, za katerega se je izkazalo, da je ponarejen. Dokument so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba za ponarejanje listin. Izrekli so mu tudi globo (po ZMV po 26/7 členu), ker nima veljavno registriranega vozila.

Zgodaj zjutraj so na bencinskem servisu na Ravbarkomandi državljanki Romunije iz vozila ukradli torbico, v kateri je imela svoje in prijateljeve osebne dokumente ter okoli 400 evrov.

Iz postojnske trgovine so policisti dobili prijavo, da je popoldne neznan moški iz stojnice z nakitom vzel več izdelkov, nato pa je odšel v kabino za pomerjanje oblačil. Tam je odstranil ovitke nakita in odšel na blagajno, kjer je plačal žensko majico. Pozneje je prodajalka v kabini za pomerjanje oblačil ugotovila, da v njih leži več kosov ovitkov za nakit. Neznanec je ukradel nakit v vrednosti 60,92 evrov.

Ob 19.32 so policisti v Luciji ustavil 14-letno dekle iz Pirana, ki je vozilo kolo s pomožnim motorjem Piaggio Gilera Runner 50. Ker nima vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo v Piranu ukradel motorno kolo Gilera Runner 180, sive barve z oranžnimi črtami, reg. št. KP DR-06.

V noči na nedeljo ob 3. uri so policisti dobili prijavo, da nekdo vlamlja v trafiko v Ankaranu. Na kraju so prijeli pet mladoletnikov z Obale. Pri kiosku so našli že pripravljene zavoje cigaret in ostalih predmetov. Po opravljenih zaslišanjih so jih izpustili, sledi jim kazenska ovadba za kaznivo dejanje vloma.

Ob 6.22 smo bili policisti obveščeni o vlomu v cvetličarno v Sežani. Na kraju so prijeli 34-letnega domačina, ki je vlomil skozi zadnja vrata, ukradel pa ni nič. Po opravljenem zaslišanju je bi izpuščen. Podjetje je oškodovano za 500 evrov, Sežančanu pa sledi kazenska ovadba.

V Portorožu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom ukradel zračno puško ter kolo z motorjem znamke Yamaha Spy 50, reg. št. KP GK-15.

Z makadamskega parkirišča pri odcepu za Elerje (smer Škofije) so ponoči ukradli 16-sedežni avtobus znamke Peugeot, reg. št. KP RK-416. Vozilo je letnik 2008, vredno pa je približno 18.000 evrov.

V vasi pri Izoli je nekdo vlomil v novogradnjo, kjer so imeli lastniki večjo količino oblačil od zaprtja trgovine. Ukradli so jim oblačila, skupaj vredna približno 15.000 evrov.

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti odkrili ponarejeno vinjeto, ki so jo zasegli, lastnika pa kazensko ovadili.

Na Kozini so policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 23.21 je v Barižonih 50-letni državljan Italije vozil proti Hrvatinom in zaradi vožnje preblizu desnega roba trčil v kamniti zid ter padel. Utrpel je odrgnine po obrazu in zlom mezinca na desni roki. Preizkus z alkotestom je pokazal 1,07 mg/l. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Katinara. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

 

|slika je simbolična|

Sorodni članki