Nesreča zaradi prehitevanja

KRONIKA – V četrtek ob 14.40 je bila na Šmarski cesti pri odcepu za Padno prometna nesreča. Povzročitelju prometne nesreče, državljanu Hrvaške, so policisti izdali globo zaradi nepravilnega prehitevanja drugega državljana Hrvaške, ki je imel v avtomobilu še sopotnico. Sopotnica se je v nesreči lažje poškodovala in so jo odpeljali v bolnišnico Izola.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Poškodoval je vrata in preiskal notranjost, vendar ni odnesel nič.

Popoldne je v koprski trgovini mlajši moški ukradel več parfumov in zbežal. Trgovina je oškodovana za približno 1000 evrov.

Izolski policisti so imeli popoldne prijavo nasilja v družini. Nasilni moški se je s kraja odpeljal, čeprav ima prepoved vožnje v Sloveniji. Kmalu zatem so državljana Italije ustavili in mu odredili alkotest, ki je pokazal 0,82 mg/l. Zasegli so mu vozilo, na katerem je imel tudi registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Odvzeta mu je bila prostost in izrečen ukrep prepovedi približevanja. Sledi mu tudi kazenska ovadba.

Ob 4.53 se je na mejni prehod Starod kot potnik v taksiju pripeljal državljan Albanije. Policisti so ugotovili, da ima pri sebi ponarejene dokumente, in sicer potni list Albanije, osebno izkaznico Albanije in mednarodno vozniško dovoljenje Albanije. Listine so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba. Po končanem postopku je bil zavrnjen na Hrvaško.

Sorodni članki