Z avtom v drevo, sopotnik huje poškodovan

KRONIKA – V soboto ob 5.18 je 20- letni voznik iz Pregarij vozil osebni avto na relaciji Podgrad – Kozina. Na ravnem delu je z vozilom zapeljal v levo in trčil v drevo. Alkotest je bil negativen (0.00). Sopotnik v vozilu, 18-letnik z okolice Kopra, se je huje poškodoval, voznik pa lažje. Vozniku sledi kazenska ovadba.

V petek ob 18.52 so na policiji od voznikov prejeli informacijo, da je nekdo na hitri cesti Koper – Bertoki obrnil, vozil v napačno smer in izvozil za Bertoke. Trčil je v robnik. Policisti so takoj zatem ustavili 62-letnega voznika z Obale. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 1.09 mg/l alkohola. Ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.53 so bili policisti obveščeni, da se na cesti Vanganel – Marezige osebni avto nahaja na odbojni ograji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 46-letni voznik iz Prad vozil proti Babičem, zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je pri Vanganelskem jezeru zapeljal na odbojno ograjo in tam obstal. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1.27 mg/l. Pri kontroli listin je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je tudi neregistrirano vozilo, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata temu vozilu. Vozilo so mu zasegli.

V soboto ob 3.36 so policisti intervenirali v portoroškem lokalu. Močno vinjen gost je zahteval pijačo. Ker mu niso želeli več postreči, je kričal in žalil ter grozil s pretepom. V policijskem postopku se ni umiril, temveč je žalil tudi policiste in grozil naprej. Ob 4.10 uri so mu odredili pridržanje in izdan plačilni nalog.

V nedeljo ob 4.46 so policisti v Kopru ustavili 27-letno Ankarančanko, kateri je alkotest pokazal 0,48 mg/l. Vozilo so ji zasegli, podan bo obdolžilni predlog.

V noči na ponedeljek ob 0.10 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Kopru. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v vozilu Koprčana, katera sta bila malo poškodovana po glavi, vendar sta oba odklonila zdravniško pomoč. Alkotest je obema pokazal preveliko količino alkohola v krvi (0,43 mg/l in 0,54 mg/l), izjavila pa sta, da nihče od njiju ni vozil. Opravljen je bil ogled kraja. Po ugotovitvi voznika oz. povzročitelja sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje predrzne vožnje v cestnem prometu.

V Portorožu je nekdo vlomil v lokal in odnesel ročno blagajno s tedenskim izkupičkom, nekaj pijače in cigaret. Policisti še zbirajo obvestila.

V noči s sobote na nedeljo so policisti opravljali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Preizkusili so 94 voznikov, alkotest je bil pozitiven pri petih.

 

 

<Slika je simbolična>

Sorodni članki