Pijan zavozil na nasprotno stran in se pri trku lažje poškodoval

KRONIKA – V ponedeljek ob 19.07 se je v Kopru (Cesta na Markovec) zgodila prometna nesreča. 44-letnemu domačinu je alkotest pokazal 1,26 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Lažje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi napačne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola.

V ponedeljek dopoldne so policisti v Škocjanu pri Kopru ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne izpolnjuje pogojev za vožnjo, vozilo pa ni registrirano. Avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 11.37 so policisti v Kubedu ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 37-letni Koprčan. V vozilu so bili tudi štirje državljani Albanije. Tujci so ilegalno vstopili na območje Republike Slovenije na območju Mlinov, kamor jih je pripeljal slovenski voznik, nato je sam prečkal mejo, tujce pa ponovno pobral na slovenski strani. Vozniku so odredili pridržanje (po 157/II ZKP), sledu mu kazenska ovadba po 308. členu KZ RS (prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države) in 208. členu KZ RS (zatajitev – ker je imel nameščene ukradene registrske tablice). Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,00 mg/l. Zaradi suma, da je vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog, mu je bil odrejen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, v katerem pa ni želel sodelovati. Zato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli vozilo. Sledi mu enoten obdolžilni predlog za kršitve cestno-prometnih predpisov, in sicer po 27/8-4 ZPrCP, 107/12-7 ZPrCP, 50/11-4 ZVoz, 26/7-1 ZMV in 35/2-1 ZMV. Po zaključenem postopku je bil izpuščen.

Koprski policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Danah pri Sežani so na vozilu Postojnčana odkrili ponarejeno vinjeto. Ponaredek so zasegli, podali bodo kazensko ovadbo.

V vasi pri Postojni je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom so odnesli zlatnino in jih oškodovali za 3400 evrov.

Ob 22.22 so postojnski policisti zasegli vozilo 30-letniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v garažo, od koder je lastniku ukradel kolo in motorno žago. Oškodovan je za 750 evrov.

V torek dopoldne so policisti v Bertokih ustavili 54-letnega voznika kolesa z motorjem. V postopku so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Sledi enoten obdolžilni predlog zaradi neregistriranega in nezavarovanega vozila ter vožnje brez čelade.

Sorodni članki