Z avtom na nasprotni vozni pas in trčil z motoristom

KRONIKA – V ponedeljek ob 20.35 se je pri Šmarjah pri Kopru zgodila hujša prometna nesreča. 77-letni Ljubljančan je z osebnim avtomobilom od bencinskega servisa v Šmarjah proti odcepu za staro Šmarsko cesto zavijal levo. Ker je mislil, da sta tam dva vozna pasova, je predčasno zavil levo na nasprotni vozni pas. Takrat je nasproti pripeljal voznik motornega kolesa, ki je trčil v sprednji levi del osebnega avtomobila. Motorist, 46-letni Dekančan je padel po tleh in se poškodoval, odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je dan pozneje umrl.

Na mejnem prehodu Jelšane so pri Domžalčanu odkrili ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje. Ukradli so več kosov zlatega nakita in denarnico s 60 evri. Lastnica je oškodovana za 6400 evrov.

V Kopru so zvečer ustavili voznika kolesa z motorjem. Za vozilo se je po preverjanju izkazalo, da je bilo ukradeno v Trstu, 1. 7. 2014. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 1. uri so policisti v Portorožu zasegli osebni avto vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,52 mg/l. Sledi mi obdolžilni predlog.

V noči na torek ob 1.50 so pri Izoli pričeli policisti pravilno ustavljati motorista. Kljub večkratnemu ustavljanju ta ni ustavil. Med bežanjem je naredil več prekrškov, bežal je proti Kopru, kjer je padel v križišču Krožne ceste in Dolge rebri. Poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico. 48-letnemu Koprčanu sledi obdolžilni predlog za kršitve: vozil je motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola in imel več kot 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, ni ustavil na znake za zaustavljanje, ni vozil vozila po desnem smernem vozišču, ni upošteval rdeče luči na semaforju, ni upošteval predpisane prometne signalizacije ter ni nakazoval smeri vožnje.

[slika je simbolična]

Sorodni članki