V Kopru vlomili v avto, v Ankaranu v stanovanjsko hišo

KRONIKA – V noči na nedeljo je na koprskem parkirišču nekdo vlomil v osebni avto. Oškodovanki so ukradli avtoradio, denarnico z drobižem, očala in nekaj CD-jev. Iz rezervoarja so iztočili tudi gorivo in iz prtljažnika ukradli torbo s priborom za kopanje in urejanje groba. Oškodovana je za 350 evrov. Isto noč je nekdo vlomil tudi v stanovanjsko hišo v Ankaranu. Lastnikom so ukradli moško ročno uro znamke Tag Hauer, računalnik znamke Toshiba in nekaj zlatnine. Lastniki so oškodovani za 6000 evrov. V petek ob 15.28 je policiste poklicala zaposlena iz lokala v Sežani in povedala, da ji je gost ukradel tablični računalnik (vreden 170 evrov), nato pa se je odpeljal z avtobusom. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da avtobus vozi na redni liniji Italija – Makedonija preko mejnega prehoda Obrežje. Ob 18.30 so avtobus ustavili na mejnem prehodu in pri kontroli našli tablični računalnik v odprtini pri WC-ju. 37-letnemu državljanu Makedonije so računalnik zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Popoldne je neznanec v koprski trgovini prodajalko ogoljufal za 150 evrov. V trgovino sta prišla dva tujca in kupila vezalke za 1,25 evra. Nato je moški, ki je govoril v angleškem jeziku, prodajalki dal 2 x 20 evrov in 2 x 5 evrov in jo prosil, da jih zamenja za bankovec za 50 evrov. Ker je bil bankovec strgan, ga moški ni sprejel in trgovko prosil, da ga zamenja za drug bankovec. Medtem ko je prodajalka vzela nekaj bankovcev po 50 evrov in jih pregledovala, je za trenutek pogledala skozi okno, kar je moški izkoristil in ukradel tri bankovce za 50 evrov. S tem je podjetje oškodovano za 150 evrov.

Ob 23.30 so sežanski policisti ustavili domačina z osebnim avtomobilom, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Policisti so v petek ob 21. uri na glavni cesti Starod – Hrušica, v naselju Hrušica, zaustavili kombinirano vozilo Hrvaških registrskih številk, katerega je vozil 27-letni državljan Hrvaške, kot sopotnik je bil v vozilu še 33-letni državljan Hrvaške. Pri kontroli tovornega dela vozila je bilo ugotovljeno, da so v vozilu še dva državljana Eritreje, državljan Indije in državljan Bangladeša, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji in da so državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili na nedovoljen način peš po gozdu v bližini mejnega prehoda Starod. Na slovenski strani sta jih počakala državljana Hrvaške, ki sta jih za plačilo nameravala prepeljati v Italijo. Po končanem postopku so policisti ilegalne prebežnike vrnili na Hrvaško, državljana Hrvaške pa so s kazensko ovadbo predali preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor.

V soboto dopoldne je v Izoli beračila ženska, kar je zmotilo občana in je poklical policijo. Policisti so ugotovili identiteto in 38-letni državljanki Romunije zaradi prosjačenja na javnem kraju izrekli globo (po čl. 9/1 ZJRM-1).

Ob 22. 51 so imeli policisti na mejnem prehodu Sečovlje v postopku 23-letnega državljana Slovenije, ki je bil sopotnik v vozilu BMW, vozila pa je njegova mama. Pri 23-letniku so policisti našli prepovedano drogo marihuana (4-5 g), pri nadaljnjem pregledu vozila so našli še nalepljeno ponarejeno vinjeto. Zaradi prepovedane droge mu sledi hitri postopek, voznico pa so zaradi ponarejene vinjete kazensko ovadili.

V nedeljo ob 1.06 je policijo poklical voznik in povedal, da od Lucije proti Valeti počasi po nasprotnem voznem pasu vozi Renault Kangoo, voznik pa je verjetno vinjen, saj se mu je komaj izognil. Nekaj minut zatem so policisti vozilo ustavili v Portorožu. 59-letnemu vozniku je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.26 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog (vožnja po nasprotnem voznem pasu glede na smer vožnje, neupoštevanje talnih označb – neprekinjena črta). Ker si ni priskrbel prevoza do doma, so mu odredili še pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 9.40 uri je na mejni prehod Starod kot sopotnik v osebnem avtomobilu pripotoval 22-letni državljan Francije. Pri pregledu vozila, oseb in prtljage so policisti našli 1,53 grama konoplje. Zoper tujca je bil uveden hitri postopek z odločbo.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti popoldne na osebnem avtomobilu državljana Slovenije odkrili ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Na železniški postaji v Divači je nekdo vlomil v parkirano električno drezino. Manjka bakrena žica in orodje. Podjetje je oškodovano za 1500 evrov.

Ponoči je nekdo v Luciji ukradel kolo z motorjem Piaggio Liberty 50, rumene barve, registrskih številk KP P1-613.

Sorodni članki