Vaterpolisti poraženi iz Budve

Vaterpolisti edinega slovenskega predstavnika v A2 Triglav regionalni vaterpolo ligi VK Koper Primorska so v 1.  krogu gostovali v Budvi, kjer so domačini zmagali s 13:8 (5:1, 5:2; 1:2, 2:3).

Desetletje zatem, ko so Koprčani prvič zaigrali v Jadranski ligi, so se spet vrnili v prestižno tekmovanje. Primorci so dvoboj začeli presenetljivo dobro in v 4. minuti je bil rezultat 1:1. Potem pa so gostje zaradi treme začeli nizati poceni napake in domačini so to zelo učinkovito kaznovali vse do konca druge četrtine.

»Padli smo v nekakšen krč. Šele ob polčasu so se naši igrali zavedli, da ta liga le ni tako zahtevna. Ko je trema izginila, smo igrali precej bolje. Pa ne zaradi tega, ker bi Budva ob visokem vodstvu ni popustila, saj so se domačini še naprej močno trudili – mi smo resnično pokazali drugo podobo,« je pojasnil pomočnik trenerja VK Koper Primorska Žan Miha Šulek.

Koprčani so potem tesno dobili tretjo, kot tudi zadnjo četrtino, s tem pa so tudi uspeli ublažiti poraz. Za VK Koper Primorska je Šormaz zabil 4, Khmelevski 3 in Zadeu 1 gol, vratar Prcač pa je prispeval 12 obramb.

Sicer velja Budva za enega od favoritov za vrh te 12-članske A2 lige v kateri so poleg Koprčanov in Budvancev še srbske ekipe Radnički Kragujevac, Vojvodina, Nais Niš in Gorenje Valjevo, hrvaška moštva Medveščak Zagreb, Solaris Šibenik, Galeb Makarska, Zadar, reško EB Primorje in drugi črnogorski predstavnika Cattaro iz Kotorja.

Sorodni članki