Kronika: 15.10.2018

V Izoli je mestni redar ustavil 13-letnega otroka, ki je brez vozniškega dovoljenja vozil moped. Policisti so obvestili starše. Sledi poročilo na CSD, njegovi mami pa plačilni nalog po 91/3-1 Zvoz.

Nekdo je ukradel moped v Luciji, in sicer parkiran in zaklenjen moped Piaggio Zip25 4T, mat črne barve, reg. št. KP 8D-D5, vreden 150 evrov.

Koprski policisti so obravnavali kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, po členu 192/II KZ-1. Staršem je bila izrečena prepoved približevanja.

Ob 18.23 smo dobili obvestilo, da je ženska na parkirišču trčila v vozilo, zatem pa odšla v gostilno. Na kraju so policisti ugotovili, da je 49-letna ženska z okolice Izole na parkirišču med obračanjem poškodovala sedem vozil. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,11 mg/l alkohola. Odredili so ji pridržanje in ji odvzeli vozniško dovoljenje, sledi pa obdolžilni predlog po 105/5-4 in 42/1 ZPrCP.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, ga pregledal, vendar ni nič odnesel. Vlomili so tudi v stanovanje v Izoli, kjer so premetali vse prostore in ukradli več kosov zlatnine in 100 evrov, ter v hišo v Kopru, od koder so storilci odnesli 1200 evrov gotovine in za približno 4000 evrov različne zlatnine.

14. 10.

Ob 18.22 smo prejeli obvestilo o pretepu na bencinskem servisu. Policisti so odšli na kraj in z zbirenjem obvestili ugotovili prve okoliščine. Dva moška naj bi se z osebnim avtomobilom VW golf pripeljala na bencinski servis v Jagodju, za njima pa se je pripeljal 18-letni Ljubljančan z osebnim avtomobilom BMW. Udeleženci naj bi imeli konflikt že prej, in sicer na cesti Strunjan – Izola, kjer je prišlo do nepravilnega prehitevanja. Na bencinskem servisu sta voznik BMWja in njegov sopotnik pristopila do voznika in sopotnika v VW Golfu in ju soočila s prekrškom. Voznik je Golfa je odpeljal na zadnjo stran servisa, ona dva pa za njima. Tam se je vnel prepir, ki se je zaključil tudi z udarci s pesmi. Voznik Golfa je vzel ključ za odmontiranje pnevmatike in z njim mahal proti ‘nasprotnikoma’, ta pa je v obrambi uporabil plinski razpršilec. Neznana moška sta Ljubljančana še tepla in brcala, zatem pa sta sedla v svoje vozilo in se s kraja odpeljala proti Postojni. Policisti intenzivno zbirajo obvestila o dogajanju.

Ob 18.59 smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči v Rižani. Povzročil jo je 44-letni voznik z okolice Maribora, ki je vozil od Dekanov proti Črnemu kalu in zaradi nepravilne strani vožnje najprej oplazil nasproti vozeči avtomobil, ki ga je vozil 23-letni domačin, nato pa nadaljeval vožnjo in v desnem ovinku ponovno zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter čelno trčil v osebni avto, ki ga je vozil 31-letni Kamničan. Povzročitelj in Kamničan sta se v nesreči huje poškodovala. Sledi kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo vlomil v hišo, iz katere je lastnikom ukradel 8.000 evrov gotovine ter več ročnih ur in nakita v vrednosti 25.000 evrov.

Sorodni članki