V trku 4 osebe lažje poškodovane

KRONIKA – V torek ob 8.09 se je zgodila prometna nesreča v Luciji, pri odcepu za Korte. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je povzročitelj 48-letni voznik osebnega avtomobila iz Sečovelj, ki je vozili iz Lucije proti Sečovljam in trčil v zadnji del pred njim ustavljajočega se osebnega avtomobila, katerega je peljal 35-letni državljan BiH. Tega je nato odbilo v zadnji levi del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 35-letni Koprčan. V vozilu povzročitelja je bil tudi otrok. V nesreči so se vsi lažje poškodovali. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog, ker ni upošteval varnostne razdalje.

V ponedeljek, 16. 10. 2016 popoldne so bili policisti obveščeni, da je v Hrvatinih, blizu osnovne šole, nekdo preoblečen v klovna prestrašil skupino otrok. Na obrazu je imel belo masko in krajšo rdečo lasuljo. Včeraj so ga otroci ponovno opazili v bližini šole. Policisti zbirajo obvestila.

Opozarjamo, da ima tako početje znake prekrška, lahko celo kaznivega dejanja, čeprav gre zgolj za potegavščino. Kdor bi bil priča takemu dogodku ali ima informacije o osebah, ki to počnejo, naj podatke čim prej sporoči policiji na intervencijsko število 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V Sežani je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel nekaj kosov zlatega nakita.

Ob 16.39 so na policiji dobili obvestilo očividca, da vozi za vozilom po avtocesti proti Kopru, izvoz za Bertoke, ki je pred tem trčilo v ograjo. Policisti so poškodovano vozilo izsledili v Bertokih, ob njem pa je bil vinjen 36-letni voznik iz Kopra. Ugotovili so, da je vozil od Škofij proti Kopru in zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom ter trčil v sredinsko ograjo. Po trčenju je odpeljal naprej, proti Kopru. Alkotest mu je pokazal 1,00 mg/l alkohola. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V Strunjanu je nekdo 42-letnemu lastniku iz Kopra ukradel izvenkrmni motor znamke Tohatsu 9 KM, vreden 1200 evrov.

V Divači je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom so odnesli fotoaparat znamke Nikon D40, objektiv Tamron 18-200 mm, polnilec, torbico, verižico in zapestnico. Oškodovani so za 750 evrov.

V Strunjanu je nekdo s privezane barke ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha, tip Malta-S, vreden 500 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki