Piran tretji na svetu! Svetovno prvenstvo v ulični košarki 3×3

Slovenska reprezentanca, ki jo sestavljajo člani ekipe 3×3 Piran, so po naslovu evropskih prvakov osvojili medaljo tudi na svetovnem prvenstvu v košarki 3×3, ki je v začetku oktobra potekalo na Kitajskem. V konkurenci 20 najboljših svetovnih ekip je bila reprezentanca Slovenije že pred turnirjem ena od kandidatov za medalje. V skupini B so Adin Kavgić, Anže Srebovt, Gašper Ovnik in Simon Finžgar premagali Urugvaj(21:9 ), Indonezijo(21:7), Andoro(19-13) in Egipt (21:14). V četrtfinalu je “padla” še Madžarska(21:10)

3

V polfinale so zasluženo napredovali še Španci in Srbi ter nasprotnik Slovenije, “visokoleteča” reprezentanca ZDA. Na tekmi kjer ni manjkalo atraktivnih potez, je imela reprezentanca Slovenije večji del tekme rezultatsko prednost, a je bilo v zaključku premalo zbranosti in sreče. Po štirih zgrešenih prostih metih so Američani obrnili srečanje v svojo korist in v veliki finale napredovali z zmago 15:17.

Razočaranje je bilo po polfinalnem porazu veliko, a ne toliko, da bi Slovenija ostala brez medalje. V ogorčenem boju za tretje mesto so fantje stisnili še zadnje atome moči in proti Španiji zmagali z rezultatom 17-16. V finalu je Srbija premagala ZDA(21:16)

4

Kavgič, Finžgar, Srebovt in Ovnik še niso rekli zadnje. Po osvojenem naslovu evropskih prvakov, ko so meseca septembra na Madžarskem v finalu premagali prav reprezentanco Srbije in odličnem tretjem mestu na svetovnem prvenstvu je pred ekipo 3×3 Piran še finale sezone – zaključni masters, kjer se bodo najboljše ekipe sveta pomerile tudi za bogate denarne nagrade.

1

Sorodni članki