V trčenju avtomobila in motorja voznik slednjega huje poškodovan

KRONIKA  – V torek ob 9.11 se je zgodila hujša prometna nesreča v Luciji. 25-letna voznica osebnega avtomobila iz Pirana in voznik kolesa s pomožnim motorjem, 57-letni Lucijan, sta trčila pri izvozu iz krožišča. Mopedist je padel, huje poškodovanega so odpeljali v bolnišnico.

Ob 8.57 je voznica avtobusa v Piranu na postajališču zapeljala vzvratno in pri tem spregledala voznika kolesa z motorjem, ki je bil za avtobusom. Voznik kolesa z motorjem se je pri trku lažje poškodoval, voznici avtobusa so policisti izdali plačilni nalog.

Nekdo je vlomil v stanovanjsko hišo v Pacugu, od koder je ukradel nekaj posode, gospodinjskih aparatov, traktorsko kosilnico iz garaže, elektromotor in pretočno črpalko bazena.

Ob 14.32 so policisti na Videžu ustavljali motorista italijanskih registrskih tablic, ki je naredil več prekrškov. Ta ni upošteval znakov in pričel je bežati proti Kopru s hitrostjo več kot 200 km/h. Ustavili so ga pri Kozini, kjer je skušal naprej zbežati, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Ugotovili so, da gre za 45-letnika iz Trsta. Italijanski varnostni organi so potrdili, da ima ukradeno registrsko tablico, slovenski policisti pa so pri njemu našli še manjšo količino prepovedane droge. Registrske tablice so mu zasegli. Pozitiven je bil na hitri test za prepovedane droge, odklonil pa je strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za prikrivanje, obdolžilni predlog za cestno-prometne kršitve in hitri postopek zaradi posesti prepovedane droge.

V tunelu Markovec na delovišču je nekdo odrezal več kablov za elektriko. Podjetje je oškodovano za 5000 evrov.

Na plaži v Fiesi je nekdo izkoristil nepozornost Škofjeločana ter mu ukradel mobilni telefon, denarnico z dokumenti, 15 evrov in očala.

Ob 21.02 so bili policisti obveščeni, da je padel kolesar pri Izoli. Na kraju so ugotovili, da je bil v nesreči samoudeležen 33-letni Izolan, kateremu je alkotest pokazal 0,96 mg/l alkohola. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Izola, sledi mu plačilni nalog za vožnjo preblizu roba vozišča, vožnjo brez luči in vožnjo pod vplivom alkohola.

Ponoči je nekdo vlomil v trgovino v Luciji, od koder je iz dveh blagajn odnesel blagajniški minimum.

Sorodni članki