Na semaforju trk avtomobila in motorista

KRONIKA V sredo ob 18.33 so bili policisti obveščeni o hujši prometni nesreči. 12-letni Koprčan je vozil kolo s pomožnim motorjem Piaggio 25 od bolnišnice proti Prisojam in na Markovcu pri rdeči luči zapeljal v semaforizirano križišče. V križišču je trčil v osebni avto, katerega je pravilno peljal 21-letni Koprčan. Voznik kolesa s pomožnim motorjem se je v nesreči huje poškodoval (zlom stegnenice), odpeljali so ga v bolnišnico Izola, vozilo so mu zasegli.

V sredo ob 8.30 so policisti dobili obvestilo o štirih premočenih neznanih osebah, ki hodijo v okolici Movraža. Prijeli so štiri ilegalne migrante, tri državljane Sirije in državljana Libije. Vsi so zaprosili za azil, kasneje pa so prošnjo za azil preklicali. Vrnjeni so bili na Hrvaško.

Popoldne so koprski policisti prijeli dva državljana Italije, ki sta v trgovini ukradla več kozmetičnih izdelkov v skupni vrednosti 315,98 evrov. Povabljena sta bila na policijsko postajo, kjer so z njima opravili zaslišanje. Sledi jima kazenska ovadba.

Ponoči je v Izoli na Pekarniški ulici nekdo ukradel skuter Piaggio Zip 25 4T, letnik 2010, bele barve, vreden 700 evrov.

Ob 22.52 sta policista v Luciji ustavila 31-letnega kolesarja in ga preizkusila z alkotestom, ki je pokazal 1,14 mg/l. Kljub prepovedi vožnje je ob odhodu policistov zapeljal čez rdečo luč v križišču in zato sta ga ponovno ustavila ter zanj odredila pridržanje.

Sorodni članki