V Sežani prijeli vlomilski par

SEŽANA – V soboto, 3. oktobra ob 3.55 so policisti odšli na sedež ene od gospodarskih družb, kjer se je sprožil alarm. Na kraju so ugotovili, da je bilo vlomljeno v objekt, storilcev pa ni bilo več na kraju. Sežanska policista sta opravila še kontrolo ostalih bližnjih poslovnih objektov. Pri tem sta pred poslovnim objektom zalotila 25-letno Novogoričanko, v notranjosti pa pri poskusu vlamljanja v tamkajšnje pisarne še 32-letnega Sežanca. Obema sta policista odvzela prostost in ju pridržala. Naknadno so policisti ugotovili, da sta pred tem v isti noči vlomila tudi v prodajalno s pohištvom v Sežani in od tam odtujila nekaj ročnega orodja in navigacijsko napravo.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in dokazov na policijski postaji in opravljeni hišni preiskavi je bilo ugotovljeno, da sta Sežančan in Novogoričanka samo v septembru na območju policijske postaje Sežana izvršila 20 kaznivih dejanj vlomov in raznih tatvin, nekaj pa tudi v letu 2014. Po končanem postopku sta bila oba spuščena na prostost, sledi pa jima kazenska ovadba.

32-letnika so policisti policijske postaje Sežana v preteklosti imeli večkrat v postopku za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete in prepovedanih drog, prav tako je že večkrat prestajal zaporno kazen za ta kazniva dejanja. Do sedaj so ga kazensko ovadili že 32-krat, in sicer za kazniva dejanja vloma in zlorabe prepovedanih drog. Tudi 25-letnica je bila kazensko ovadena do sedaj že petkrat za istovrstna kazniva dejanja.

Sorodni članki