V noči na nedeljo kršitev javnega reda in miru

KRONIKA – V soboto ob 2.27 so varnostniki v enem od koprskih lokalov pridržali goste, ki so kršili javni red in mir. Policisti so na kraju ugotovili kršitev. Izolanu so izdali plačilni nalog zaradi kršitev, zasegli so mu tudi rastlinske delce, ker pa ni upošteval ukazov policistov in se ni umiril, mu je bilo odrejeno še pridržanje in izdan plačilni nalog.

Na Belvederju je nekdo vlomil v leseno barako in iz objekta ukradel delovno orodje (agregat, ročno bencinsko kosilnico, rezalnik pločevine BOSCH in vrtalni stroj Iskra). Lastnik iz Kopra je oškodovan za približno 520 evrov.

V Križu pri Sežani je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. V notranjosti so pregledali in razmetali vse omare, predale, zatem pa odnesli več kosov zlatnine.

Ob 16.58 so policisti dobili obvestilo občana, da po avtocesti od Logatca proti Uncu pelje voznik osebnega avtomobila BMW, ki vozi vsaj 200 km/h. Policisti so ga ustavili ob 17.16., zatem ko so mu na razdalji en kilometer izmerili povprečno hitrost 174 km/h. Sledi mu plačilni nalog.

V petek ob 19.11 so policisti na cestninski postaji v Postojni ustavili osebni avto. V vozilu sta bila 38-letni voznik in 40-letni sopotnik, oba iz Postojne. Pri sebi sta imela manjšo količino belega prahu (sum na heroin), dve grudi hašiša, 10 g marihuane, 5 stekleničk metadona in 5 tablet s seznama prepovedanih drog. Prepovedano drogo so jima zasegli, sledil je hitri postopek. Voznik je odklonil strokovni pregled, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo okoli 2. ure so policisti v Kopru ustavili državljana Italije z osebnim avtomobilom. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, katerega pa ni želel opraviti po navodilih proizvajalca. Sodnica za prekrške je po obvestilu naročila, da se ga privede zjutraj na sodišče, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 3.43 so policisti v Kopru odredili pridržanje vozniku z okolice Kopra, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,15 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 4. uri so piranski policisti ustavili 32-letno voznico osebnega avtomobila. Z njo je bil opravljen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,56 mg/l. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog za vožnjo pod vplivom alkohola. V postopek se je pričel vmešavati njen sopotnik iz Kopra, ki se je nedostojno vedel do policistov, ni upošteval zakonitega ukaza in se je na silo usedel v vozilo policije, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog po 7/2 in 22/1 ZJRM.

Zjutraj so policisti pri kontroli počivališča Studenec (smer Postojna) odkrili osebni avto Ford Ranger, bele barve, z nameščenimi italijanskimi registrskimi tablicami, ki je beležen kot ukraden. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, vozilo pa je bilo že vrnjeno lastniku.

Dopoldne je v Ilirsko Bistrico prišel vlak s Hrvaške, na katerem so policisti odkrili devet ilegalnih prebežnikov, ki so bili najdeni skriti med hlodovino vlakovne kompozicije. Tujcem (državljanom Alžirije, Eritreje, Libije in Maroka) je bila zaradi kršitve (čl. 45-9, zveza 27/1 ZNDM-2) izrečena globa, katere niso plačali, ter zavrnjen vstop v državo. Zavrnitev tujcev je bila opravljena na mejnem prehodu Jelšane, 16. 10. 2016 ob 19.45 uri.

Na cesti Senožeče – Divača je nekdo Postojnčanki vlomil v parkiran osebni avto. Ukradli so ji torbico, v kateri je imela osebno izkaznico, zdravstveno izkaznico, vozniško dovoljenje, dve bančni kartici in 50 evrov. Oškodovana je za približno 400 evrov.

V petek, 14. 10. 2016, zvečer so koprski policisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru opravili hišno preiskavo pri 42-letnem Koprčanu. V eni od sob pritličnega stanovanja so odkrili posebno prirejen prostor za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem so našli 10 rastlin konoplje, visokih med 35 in 65 cm. Pri nadaljnji preiskavi drugih stanovanjskih prostorov so našli še posušene vršičke konoplje (približno 100g), elektronsko tehtnico, umetna gnojila in ostale pripomočke za gojenje konoplje (termometri, vlažilci zraka …). V hladilniku je bila najdena zmes, za katero obstaja sum, da gre za izvlečke konoplje za pripravo t.i. “kukijev”, najden pa je bil tudi nabojnik za avtomatsko puško, brez nabojev. Na podlagi zaseženih predmetov obstaja utemeljen sum, da je Koprčan gojil prepovedano drogo konopljo za nadaljnjo prodajo. Sledi mu kazenska ovadba.

[slika je simbolična]

Sorodni članki