V nesreči umrl voznik skuterja

KRONIKA – V četrtek okrog 21.15 je voznika skuterja Piaggio Gilera Runner 50, 36-letnega Koprčana, ki je vozil od izolske bolnišnice proti Markovcu, v blagem desnem ovinku zaneslo in je padel na bok, nato pa drsel preko sredine na nasprotni vozni pas. Tu je preko njega zapeljal osebni avto, katerega je vozil 44-letni Izolan. Koprčan je na kraju umrl. Promet je bil ponovno sproščen ob 23.31. Letos je na območju PU Koper v prometnih nesrečah umrlo 11 oseb v 10-ih prometnih nesrečah (lani štirje). Od tega so bili štirje vozniki motornih koles oziroma mopedov ter ena sopotnica na motornem kolesu.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja in zoper njega podali kazensko ovadbo.

V četrtek ob 11.30 so policisti pred Žusterno zasegli osebni avto 29-letniku, sledi mu obdolžilni predlog.

Na Škofijah je nekdo iz stanovanjske hiše ukradel 23.200 evrov in dokumente podjetja, ki ga ima stanovalec v lasti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti odkrili ponarejeno vinjeto. Voznika iz Radelj ob Dravi so kazensko ovadili.

Ob 16.46 je Koprčan vozil osebni avto od izolske bolnišnice proti Prisojam. Ko je pripeljal do križišča, ni vozil na razdalji, da bi lahko varno ustavil. S prednjim delom vozila je trčil v zadnji del osebnega avtomobila Izolanke, ta pa je naprej trčila v osebni avtomobil, katerega je vozila Dekančanka. V vozilu Izolanke je bila sopotnica lažje poškodovana, odpeljali so jo v bolnišnico na pregled. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Zvečer so policisti v okolici Kopru prijeli sedem ilegalnih prebežnikov, in sicer državljane Maroka, Malija, Gane, Senegala, Alžirije, Tanzanije in Komorija. Vrnjeni so bili Hrvaško, od koder so prišli čez mejo peš.
[slika je simbolična]

Sorodni članki