V nesreči umrl motorist iz Italije

KRONIKA – V ponedeljek ob 16.10 uri je 25-letni državljan Italije vozil motorno kolo po šmarski cesti iz smeri Kopra proti Šmarjam in pri tem prehiteval kolono vozil ter trčil v tovorni avtomobil, ki je pravilno zavijal v levo v smeri trgovine z avtomobili. Po trčenju je bil voznik motornega kolesa odpeljan v bolnišnico v Trst, kjer je za posledicami prometne nesreče umrl. Voznik tovornega avtomobila, 47-letni državljan Slovenije, ni bil telesno poškodovan, je pa preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l).

V obdobju zadnjega tedna je nekdo vlomil v čoln, privezan v semedelskem mandraču in ukradel izdelek iz bambusa. Lastnika je oškodoval za 20 evrov.

Ob 8.25 uri je 84-letni voznik osebnega avtomobila iz Sv. Antona vozil po avtocesti v nasprotni smeri od predora Markovec proti Škocjanu. Ustavili so ga delavci Cestnega podjetja, nato pa so ga v postopek prevzeli policisti, ki so zoper njega podali obdolžilni predlog.

V torek so bili ob 2. uri policisti obveščeni o vlomu v pekarno na Škofijah. Nekdo je vlomil skozi streho, ki se prenavlja in iz notranjosti ukradel stacionarni računalnik ter 100 evrov.

V Zagorju pri Pivki je nekdo v času zadnjega tedna na neznan način vstopil v hišo in ukradel različne prstane in verižice iz zlata. Lastnico je oškodoval za 5.000 evrov.

Sorodni članki