V nesreči na štiripasovnici motorist umrl

KRONIKA – V sredo ob 15.34 uri se je na cesti rezervirani za motorna vozila v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 50-letni voznik motornega kolesa, doma iz okolice Kopra. Voznik je vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Semedele proti Bertokom in dohitel pred seboj vozečo kolono vozil. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je pričel zavirati, pri čemer je izgubil oblast nad vozilom in padel na levi bok. Voznik je po približno 40 metrih drsenja zadel v stebriček varovalne ograje, motorno kolo pa je drselo še 60 metrov naprej. Voznik je imel veljavno vozniško dovoljenje A kategorije, med vožnjo je imel na glavi pravilno pripeto homologirano čelado.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti dopoldne ob izvajanju redne kontrole pri 19-letnem nemškem državljanu našli približno 30 gramov posušene rastlinske snovi zeleno-rjave barve, za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo konoplja, ki je bila zasežena. Zoper tujca je bil uveden prekrškovni postopek z izrekom globe.

Zvečer je pri Landolu zagorelo 7 bal sena. Gasilci so ogenj pogasili, ker pa so posumili, da je bil ta podtaknjen, so obvestili tudi policijo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Neznani storilec je vlomil v poslovne prostore podjetja v okolici Kopra in ukradel štiri motorne žage znamke Husqvarna v skupni vrednosti približno 2.000 evrov.

Dopoldne je neznani storilec slovenskima državljanoma iz okolice Ljubljane na plaži v Izoli ukradel nahrbtnik, v katerem sta imela denarnico z bančnimi karticami, dokumente, ključe osebnega avtomobila in mobilni telefon.

Občanka iz Ankarana je dopoldne prijavila, da so ji s stojala za perilo ponoči ukradli več kosov oblačil.

Sorodni članki