V nesreči med avtomobilom in motorjem motorist v bolnišnico

KRONIKA – V nedeljo ob 16.25 je bila prometna nesreča v Obrovu. 61-letni voznik osebnega avtomobila iz Francije je v križišču izsilil prednost 24-letnemu vozniku motornega kolesa iz Ilirske Bistrice. Motorist je padel in si lažje poškodoval nogo. Odpeljali so ga v bolnišnico. Povzročitelju so policisti izrekli globo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču.

V Postojni je v petek nekdo domačinu ukradel osebni avto VW Golf, črne barve, reg. KP RU-518, letnik 2004, vreden 7.500 evrov.

V Babičih je nekdo med 10.4.2015 in 17.4.2015 ukradel osebni avtomobil znamke Renault Twingo, reg. štev. KP A7-356, ki ga je imel lastnik v garaži, in kmetijski traktor znamke Landini, reg. štev. KP E2-30, ki ga je imel pod nadstreškom na istem naslovu. Iz stanovanjske hiše so mu ukradli tudi prometni dovoljeni in kontaktna ključa od omenjenih vozil. Z dejanjem je oškodovan za 11.000 evrov.

Ob 20.14 so policisti v Kopru na Vojkovem nabrežju ustavili voznika osebnega avtomobila, 33-letnega državljana Romunije. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja oz. ga še ni opravil, nima urejenega statusa v Sloveniji, tablici najdeni v vozilu pa sta ukradeni. Sledi mu plačilni nalog, obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

V soboto zvečer sta v postojnskem lokalu razgrajala domačina. Obema so izdali plačilni nalog. Ker pa eden od njiju nikakor ni hotel prenehati s kršitvami, so mu policisti odredili še pridržanje.

V Sežani so policisti dobili prijavo, da je nekdo domačinu ukradel osebni avto znamke Audi A3 Sportback, letnik 2010, bele barve, reg. št. KP UK-322. Vozilo je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom.

Policisti so na Obali obravnavali nasilje v družini. Sinu, ki je bil nasilen do očeta, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V nedeljo popoldne je oškodovanka iz Ljubljane na Tartinijevem trgu v Piranu odložila svojo denarnico na mizo v gostinskem lokalu. Ko je odšla v notranjost lokala, je njeno odsotnost izkoristil neznani storilec in ji denarnico ukradel. V njej je imela dokumente, kreditno kartico in 5 evrov.

V Kopru je nekdo od 15. 4. 2015 do 19. 4. 2015 v mandraču vstopil v kabino čolna, kjer je ukradel rezervne ključe čolna. Lastnik je oškodovan za 100 evrov.

Ob 23.22 so imeli policisti v Sežani na Partizanski cesti v postopku 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake vinjenosti. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil, po evidencah pa so ugotovili, da je bil v zadnjih šestih mesecih trikrat pravnomočno spoznan za krivega zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov. Vozilo so mu zasegli, prav tako registrske tablice. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki