V lokalu razgrajal nag

KRONIKA – V noči na ponedeljek ob 0.48 so policijo poklicali iz lokala v Majcnih pri Sežani in povedali, da imajo vinjenega gosta, ki se noče odstraniti iz lokala, ki ga zapirajo. Policiste je na kraju pričakal 30-letnik iz Ilirske Bistrice, ki je bil popolnoma gol. Policiste je pričel zmerjati in s kretnjami nakazovati, da jih bo napadel. Zakonitih ukazov, naj preneha s kršitvijo in se obleče, ni upošteval, zato so mu odredili pridržanje in uporabili sredstva za vezanje in vklepanje – lisice. Ob tem se je na tleh aktivno upiral, pri čemer je dobil več odrgnin po golem telesu, prav tako sta bila poškodovana tudi oba policista (odrgnine). Na policijski postaji Sežana je nadaljeval z žaljenjem policistov in razbijanjem po vratih prostora za pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

V petek popoldne so bili na policiji obveščeni, da na postojnski avtobusni postaji nekdo divja z osebnim vozilom, čeprav je to območje, na katerem je vožnja s posebnim znakom prepovedana. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 24-letnega voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti negativen, opravljen hitri test za drogo pa pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled, prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog (tudi za neupoštevanje prometnega znaka).

Okoli 15. ure sta se mimo 67-letne Koprčanke v Kopru po kolesarski stezi na skuterju pripeljala dva fanta. Eden ji je iz roke iztrgal torbico, zatem sta se odpeljala naprej proti glavni avtobusni postaji. Oškodovanka je imela v torbici denarnico, v njej pa dokumente, bančni kartici, 100 evrov, očala, ključe, dežnik, mobilni telefon … Oškodovana je za 400 evrov. Skuterista sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

V noči na soboto sta na počivališču Povir dva neznanca pristopila do odklenjenega osebnega avtomobila državljanke Ukrajine, ki se je medtem s sinom sprehodila. Ukradla sta ji torbico z dokumenti in 1300 evri.

V Postojni na Tržaški cesti je nekdo vlomil v gostinski lokal, od koder je z denarnice ukradel približno 120 evrov in za 700 evrov cigaret. Zatem so policisti dobili še tri prijave vlomov. Iz prvega lokala so ukradli menjalniški denar (560 evrov škode), iz drugega nekaj gotovine, cigarete in manjši sef (1500 evrov škode), iz tretjega pa prav tako gotovino (800 evrov škode). Policisti vse vlome še preiskujejo in intenzivno zbirajo obvestila.

Ob 17.03 so policisti na lokalni cesti med Zajelšami in Pregarjami ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Nekaj po 18. uri je 85-letni državljan Italije prijavil, da je na Ukmarjevem trgu v Kopru pristopil do njega neznan moški in zahteval denarnico. Ker mu je ni hotel izročiti, ga je ta udaril v obraz in ga porinil na tla. Ker so dogajanje videli mimoidoči, je neznanec pobegnil. Policisti dogodek obravnavajo kot poskus storitve kaznivega dejanja ropa in kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe.

Ob 20. uri je na obalni cesti od Izole proti Kopru 55-letna voznica osebnega avtomobila povzročila prometno nesrečo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Zapeljala je v obcestni jarek, vozila po njem približno 40 metrov, nato pa trčila v podporni zid. Policisti so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,65 mg alkohola v izdihanem zraku. Sledi ji obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 2.46 so policisti v Kopru vozili za osebnim avtomobilom, ker voznik ni hotel ustaviti na znake za ustavitev. 20-letni voznik iz okolice Kopra je zatem v centru trčil v štiri parkirane osebne avtomobile, kos vozila je zdel peško, ki je vstopala v parkiran avto. Peško in voznika so zatem lažje poškodovana odpeljali v bolnišnico. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 mg/l, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled v bolnišnici. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 3. uri je bil na cesti od Šmarij proti Dragonji samoudeležen v prometni nesreči 24-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,71 mg/l. Sledi mu obdožilni predlog za neprilagojeno hitrost in alkohol.

V Kopru je nekdo vlomil v pritlično stanovanje in lastnici odnesel več kosov zlatega nakita.

Ob 20.12 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti smer Postojna – Unec. Zaradi neprilagojene hitrosti jo je povzročil 34-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v zadnji del osebnega avtomobila, katerega je pravilno vozil 38-letni voznik. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,02 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Rižani je nekdo v zadnjih 14 dneh vlomil v kontejnerja in iz notranjosti ukradel motokultivator Labin progres, vreden 3000 evrov.

V ponedeljek ob 15.11 je policijo poklical občan in povedal, da po Južni cesti v Izoli skupina mladostnikov divja na skuterjih. Vozijo po zadnjih kolesih in podobno. So brez čelad. Policisti so na kraju ustavili 18-letnika s skuterjem, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog za več prekrškov. Skuter mu je dal v upravljanje drugi 18-letnik, ki pa je vedel, da ta ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so policisti izdali plačilni nalog tudi lastniku.

Zvečer so v Hraščah pri Postojni ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila iz Postojne, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, tablice pa ne pripadajo temu vozilu. Avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.08 se je v Bertokih zgodila prometna nesreča, s katere je povzročitelj pobegnil. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik iz Loparja, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avto prijaviteljice. Po trčenju je s kraja odpeljal, ne da bi drugi udeleženki nudil podatke. Izsledili so ga doma, kjer mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,57 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Sledi ustrezen ukrep, glede na rezultat strokovnega pregleda (po 42/4-1 ZPrCP (premik), 110/2-5 ZPrCP (ne nudenje podatkov), 105/5-2 (alkohol) in 107/12-9 (pitje alkohola po prometni nesreči)).

V Kopru na Oljčni poti je nekdo vlomil v osebni avto, iz katerega je ukradel volan (škode za 2100 evrov). Iz sosednjega osebnega avtomobila pa so ukradli znak BMW in anteno (škode za 150 evrov).

V Kopru je nekdo ponoči na Izletniški poti izpred hiše ukradel nezaklenjeno motorno kolo Yamaha TW125 Enduro, reg. št. KPAN-97, ki ima izrazito široko zadnje kolo, temno modre barve, l’2001, vredno 1000 evrov.

V Kopru je nekdo izpred hiše na Podbrežni ulici ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem Tomos Flexer 25, črne barve, po oceni lastnika vredno 700 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki