V Kopru popolnoma zgorel avtobus

KRONIKA – V sredo malo po 16. uri je na Cesti na Markovec v Kopru zagorel mestni avtobus znamke Mercedes O 530 Citaro, letnik 2003. Voznik avtobusa je med vožnjo opazil, da se kadi iz motorja. Avtobus je ustavil na postajališču in odprl pokrov motorja, kjer je opazil dim. Odšel je po gasilni aparat, takrat pa je zagorelo. Na avtobusu je bilo nekaj potnikov, ki so pravočasno zapustili avtobus. Ogenj se je razširil in avtobus je zgorel v celoti. Gasilci so pogasili požar, kriminalistični tehniki pa so z ogledom požara ugotovili, da je začelo goreti v zadnjem (motornem) delu avtobusa. Škode je za 50.000 evrov. Ob 21.15 je bil sproščen promet na Markovcu.

Koprski policisti so zaradi nasilja v družini moškemu odredili pridržanje. Izrečena mu je bila prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Izoli na tehničnih pregledih so ugotovili, da je 25-letni Izolan vozil vozilo, ki presega največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21.43 je bila v Izoli prometna nesreča, ki jo je povzročil 21-letni voznik začetnik z osebnim avtomobilom. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0.52 mg/l alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje z neprilagojeno hitrostjo so policisti zanj napisali obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo na Cankarjevi v Kopru ukradel kolo z motorjem Piaggio Zip 25, bele barve, vredno 900 evrov.

Sorodni članki