Trije mladeniči napadli in okradli dve osebi v kamp prikolici

KRONIKA – V soboto zjutraj ob 6.30 so v okolici Portoroža trije fantje (stari med 16 in 17 let) na parceli v prikolici napadli 40-letno žensko in 65-letnega moškega. Najprej so v objekt metali kamenje ter pri tem razbili okna in uničili veliko drugih predmetov. Ko sta se oškodovanca želela upreti, pa so ju fizično napadli in lažje poškodovali. Ob tem so jima tudi grozili. Ko sta uspela pobegniti v bližnji gozd, so jima iz prikolice ukradli tudi 150 evrov. Nato so pobegnili. Policisti so jih kmalu zatem prijeli. Sledi jim kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva in za kaznivo dejanje tatvine.

Sežanski policisti so v petek dopoldne obravnavali moškega, ki je bil fizično nasilen do partnerice in otroka in oba tudi poškodoval. Izrekli so mu prepoved približevanja in ga kazensko ovadili.

33-letnega Kranjčana so varnostniki prijeli v eni od koprskih trgovin, ko je ukradel mesne izdelke, vredne 57,78 evrov. V istem dopoldnevu ga je zalotil še varnostniki v bližnji trgovini, ko je ponovno poskušal ukrasti suhomesnate izdelke. Odgovorna oseba je podala predlog za pregon s pisno prijavo. Sledi mu kazenska ovadba.

V Postojni je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel prenosni računalnik, zlato uro, tablični računalnik Samsung, fotoaparat in 730 hrvaških kun. Lastniki so oškodovani za 7000 evrov.

V Kopru je nekdo izpod zaklenjenega stopnišča ukradel rezervne dele za avto, vredne 500 evrov.

Ob 18.30 se je v Postojni na Titovi cesti zgodila prometna nesreča z udeležbo treh osebnih vozil, vsi so peljali v koloni od Postojne proti Razdrtemu. 30-letni voznik je vozil zadnji in, ko se je kolona zaustavljala, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred njim, tega pa je odbilo v še eno vozilo pred njim. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,53 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog (po ZPrCP 44/5/2-1 in ZPrCP 105/5/3/2).

Iz kleti bloka na Krožni cesti v Kopru je nekdo ukradel žensko gorsko kolo znamke Giant, modro-bele barve, vredno 1000 evrov.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti pri vozniku iz Črnomlja odkrili ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 3.51 so policisti intervenirali v izolskem lokalu, kamor je želel na silo vstopiti 19-letni Cerkničan kljub prepovedi varnostnikov. Ker se pri postopku ni hotel umiriti in upoštevati ukazov policistov, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Med postopkom je tudi žalil policiste, zato mu je bil izdan še plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

29-letni državljanki Italije je popoldne v Sežani nekdo iz torbice, obešene preko ramena, na predrzen način izvršil tatvino denarnice s 60 evri, osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in zdravstveno izkaznico otroka.

Pri Postojni je nekdo vlomil v kontejner in domačinu ukradel dve kosilnici, vredni 800 evrov.

V nedeljo ob 2.42 so imeli policisti v Portorožu v postopku 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Občan je v nedeljo zjutraj sporočil na policijo, da je v mandraču Badaševice v Kopru v morju odvržen motor kros izvedbe. Policisti so na kraju ugotovili, da motorno kolo znamke TM 125 ni beleženo kot ukradeno, lastnik pa je 48-letni Koprčan. V razgovoru z njim je bilo ugotovljeno, da mu je nekdo ponoči dejansko ukradel motor (parkiran je bil na parkirišču in zaklenjen) in ga nato odvrgel v morje. Motor je vreden 2900 evrov.

Pozneje so ugotovili, da je v Badaševici še en odvržen skuter. Gasilci so tudi tega potegnili iz vode in ugotovili, da gre za motor Aprilia Leonardo, 125 ccm, na njem je bila nameščena registrska tablica, ki pa ne pripada temu motornemu kolesu. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je bil motor ukraden ponoči na Krožni cesti na Markovcu, registrska tablica pa isto noč z motornega kolesa Aprilia na parkirišču v Prisojah.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

V Kopru na Krožni cesti je nekdo domačinu iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka ukradel kolo s pomožnim motorjem Piaggio Zip, bele barve, vredno 1250 evrov.

V Spodnjih Škofijah je nekdo izpod balkona ukradel Piagio Vespa 50N, rožnate barve, reg. št. KP NR-61, letnik 1966. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V Kopru je nekdo ukradel skuter Piaggio Zip 25, temno modre barve, in sicer iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka na Krožni cesti. Lastnik je oškodovan za 1300 evrov.

Ob 23.55 so policisti v Sežani 37-letni voznici osebnega avtomobila iz Pivke zasegli osebni avtomobil Fiat, saj so ob kontroli ugotovili, da je vozila neregistrirano vozilo in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog.

Sorodni članki