V Centru dnevnih aktivnosti v Kopru se napoveduje živahen februar

V februarju se v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane v Kopru pripravljajo na pestro dogajanje. Pripravljajo zanimive kulinarično obarvane delavnice, odpravili se bodo na izlet v rodno vas pesnika Franceta Prešerna in organizirali vrsto predavanj z zanimivimi temami.

Že v torek, 07. 02. Bodo v Centru postavili na ogled fotografsko razstavo z naslovom Izola – ribiško mesto podnevi in ponoči. Avtor fotografij je Vladimir Ličen, odprta pa bo vse do konca meseca februarja.. Istega dne bodo pripravili še proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku dan kasneje, na kateri bo moč prisluhniti glasbi skupine Mandolinistica in skupine kitaristov CDA ter recitatorjem. Naslednji dan, v sredo, pa se bodo starostniki odpravili na izlet v gorenjsko vasico Vrba. Na poti se bodo ustavili tudi v rojstni hiši pisatelja Janeza Jalna, avtorja znamenitih Bobrov, ter se v rojstnem kraju Franceta Prešerna pridružili državni proslavi ob Prešernovem dnevu. Prijave in plačilo izleta so mogoče kar v Centru dnevnih aktivnosti Koper vse do petka, 3. februarja, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Predavanja in delavnice za vsak okus

V Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane v Kopru pa pripravljajo tudi številna zanimiva predavanja in delavnice. V torek, 14. 02. ob 17.30 bodo prisotni lahko prisluhnili potopisnemu predavanju Utrinki iz dežel Srednje Amerike, ki ga pripravlja Mariza Viragh, dan kasneje pa bodo ob 17h. na vrsti zelišča na Zeliščarski delavnici z Evo Bolčič. Njen naslov je Česen – najboljši naravni antibiotik. Ta že vse pove o glavnem junaku delavnice. V petek, 17. 02. bo na vrsti preizkus kuharskih sposobnosti udeležencev na kuharski delavnici Kmečka polnozrnata fokača s krompirjem, bučkami in sirom.  Delavnico bo vodila Mira Gluvajič. Teden dni kasneje, v petek, 24. 02. pa ob 9.30 še kuharska delavnica z naslovom Jedi iz krompirjevega testa, ki jo bo vodila Ondina Pečič.

O zdravem načinu življenja bo v torek, 21. 02. ob 17.30 spregovoril Marjan Radetič, zdravnik, ki se bo v svojem predavanju posvetil antioksidantom in pomenu le-teh za naše zdravje v boju proti prostim radikalom, ki poškodujejo posamezne dele celic v telesu.

Šport združuje

Tudi brez športa na Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper ne gre. Torek in sreda, 21. in 22. 02. bosta od 15h do 19h namenjena druženju ob pikadu, namiznemu tenisu, igranju kart, šaha in reševanju križank. Za lep in prijeten konec meseca bodo v ponedeljek, 27. 02. ob 18h pripravili še praznovanje rojstnih dni in pustovanje, na katerega se lahko prijavijo vsi zainteresirani do 22. 02. 2017

Sorodni članki