Ustavili tatova z ukradenim motornim kolesom

KRONIKA – V torek ob 11.40 uri so imeli policisti v Izoli v postopku 42-letnega voznika motornega kolesa Aprilia Sportcity 200 in štiri leta mlajšega sopotnika, oba državljana Italije. Pri preverjanju so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji dne 19. 11. 2016, oba obravnavana pa sta večkratna storilca kaznivih dejanj. Poleg tega voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo je bilo zaseženo in tudi že vrnjeno lastniku. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje po odstavnem pasu in odklona strokovnega pregleda (globa približno 2.000 evrov).

V Portorožu je nekdo dopoldne ukradel gorsko kolo rdeče barve z napisom Coca-Cola.

V Gažonu je nekdo domačinu ukradel kolo s pomožnim motorjem Piaggio, vredno 150 evrov, parkirano pred hišo. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je moped ukradel 54-letnik iz Izole. Sledi mu kazenska ovadba.

V Postojni je nekdo vlomil v dva avtomata z napitki. Ukradel je drobiž.

V sredo zvečer so policisti na počivališču Povir ustavili 37-letnega državljana Romunije, voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Preko evidenc so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja niti v Romuniji niti v Franciji, kjer prebiva. Izdali so mu plačilni nalog. Z vožnjo je nadaljeval sopotnik z veljavnim vozniškim dovoljenjem.

Ob 21-45 so policisti pri Hrvatinih ustavili voznika osebnega avtomobila iz Rižane. Ker ima veljaven ukrep prepovedi vožnje, so mu vozilo zasegli.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Po prvih ugotovitvah je ukradel prenosni računalnik.

[slika je simbolična]

Sorodni članki