Ukradli dragega bmw-ja

KRONIKA – V noči na ponedeljek je v Sežani, na Kraški ulici, nekdo ukradel osebni avto BMW X6, bele barve, reg. št. KP FT-808, vreden 55.000 evrov.

Pri Postojni je nekdo iz odklenjenega avtomobila ukradel avtoradio. Avtoradio je bi sicer star, vendar so lastniku povzročili škodo na vozilu (poškodovane armaturne plošče avtomobila), in sicer za približno 1000 evrov.

V Kopru je nekdo ukradel krmilo in razne dele s skuterja, ki ga ima lastnik parkiranega v kolesarnici na ulici Vena Pilona. Oškodovan je za 200 evrov.

V petek ob 17.36 sta na cesti Koper – Izola trčila osebni avto in avtobus. Nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, 75-letni državljan Italije, ki je vozil iz Kopra proti Izoli in na ravnem delu ceste zapeljal na nasprotno smerno vozišče. S prednjim levim delom vozila je trčil v avtobus, katerega je vozil 23-letni državljan Belgije. V avtobusu je bilo poleg voznika še 72 potnikov, lažje poškodovan pa je bil le voznik. Povzročitelju je bil zaradi nepravilne smeri vožnje izdan plačilni nalog. Ob 20.11 je bil promet na obalni cesti odprt.

V noči na soboto ob 1. uri so bili na policiji obveščeni o kršenju javnega reda in miru v izolskem lokalu. Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi trije storilci pred lokalom pretepli 24-letnika in 19-letnika, nato pa zbežali. Pri pregledu okolice so izsledili 18-letnika in njegovega 43-letnega očeta, katerima so predočili prekršek in ju povabili na policijsko postajo. Pri tem se je mlajši storilec pričel razburjati in upirati. Policist mu je ukazal, naj preneha, vendar ukaza ni upošteval in je z aktivnim upiranjem nadaljeval ter z desnico segel proti policistu. Zoper njega so bila uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje. Obema so izdali tudi plačilni nalog.

V Luciji je nekdo s čolna Kranjčanu ukradel izvenkrmni motor Yamaha, vreden 2.100 evrov. V istem kanalu je nekdo ukradel izvenrmni motor Yamaha še z drugega čolna in s tem lastnika oškodoval za 3.300 evrov.

Ob 10.04 je na cesti Starod – Ilirska Bistrica, pri Račicah, padel motorist, 64-letni državljan Italije. Njegova 54-letna sopotnica, državljanka Španije, se je v nesreči poškodovala. Iz bolnišnice Katinara so obvestili, da gre za lažje poškodbe. Vozniku so izdali plačilni nalog.

 

Sorodni članki