Turistična sezona po meri domačinov in obiskovalcev Izole

Na visoko turistično sezono so se v Izoli dobro pripravili. Občanom in obiskovalcem so na voljo najrazličnejše prireditve, urejena so območja za kopanje in brezskrbno poležavanje na plaži, Turistično združenje Izola pa obenem ponuja raznovrstna doživetja.

Poletje je sicer tudi čas povečane prometne obremenitve lokalnih cest. Težave se pojavljajo na Belvederju, kjer je zaradi tranzita turistov pogosto otežen dostop domačinom, pa tudi na območju kopalnih voda med Delfinom in Simonovim zalivom, kjer zaznavamo zlasti povečano število uporabnikov skirojev, kolesarjev in celo motorjev, čeprav je vožnja med kopalci in sprehajalci prepovedana.

Da bi kar se da razbremenili ceste in preprečili nejevoljo, za urejanje prometa skrbi ekipa občinskih redarjev MU Istre ter razpoznavno oblečenih rediteljev. Zadnji v vlogi informatorjev delujejo tudi na območju Delfina, Lonke, Sončnega nabrežja, Svetilnika in na Belvederju. Turistom so v pomoč pri usmeritvah, domačine in obiskovalce pa hkrati opozarjajo na upoštevanje določil odloka o javnem redu in miru ter zakonska določila cestnoprometnih predpisov. Zaradi zagotavljanja večje prometne varnosti in varnosti obiskovalcev ter upoštevanja predpisov bodo na območju Belvederja in kopališča Delfin v prihodnje izvajali nadzor tudi občinski redarji.

Vsem, ki se v teh vročih dneh želite izogniti razgreti pločevini osebnih vozil, priporočajo, da:

– parkirate na javnih parkiriščih,
– se sprehodite po slikovitih senčnih ulicah mestnega središča,
– v jutranjih ali večernih urah kolesarite po izolskem podeželju,
– se zapeljete s turističnim vlakcem ali
– uporabite brezplačno in klimatizirano električno kurjerco, ki vozi do oktobra vse dni od 7. do 22. ure.

Sorodni članki