Kronika: 20.07.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 192 klicev. Obravnavali  so  25  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  1  s hujšimi poškodbami  in  1  z  lažjimi  poškodbami,  zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete  so  obravnavali  1  vlom in 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 4 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjih  24ih urah obravnavali 33 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 9.46 je v Kopru 81-letna voznica z osebnim avtomobilom izsilila prednost 17-letni  kolesarki,  ki je pravilno peljala po kolesarski stezi, in trčila vanjo.  Kolesarka  je  padla  in  se  lažje poškodovala, povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

V  Izoli je popoldan 44-letni moški pod vplivom alkohola vrgel pločevinko v mimoidočo  žensko,  na  vse  pa  je  kričal  in  jih žalil. Policisti so ga izsledili in mu odredili pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog.

V  Izoli je nekdo iz garaže ukradel ogrodje mopeda znamke Piagio Zip 25, KP 0R-M7. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

Ob  17.45  je  v Jagodju 46-letni državljan Češke trčil v pred njim stoječe vozilo  pred  prehodom  za  pešce.  Vozilo je odbilo v 51-letno državljanko Nemčije, ki je prečkala cesto. Peška se je lažje poškodovala, povzročitelju so policisti izrekli globo.

Včerajšnje  neurje  je  povzročilo več težav tudi voznikom. Prejeli so več klicev o padlih drevesih na vozišča in o poškodovanih vozilih zaradi padlih dreves.

Sorodni članki