Trk zaradi pijanosti

KRONIKA – V sredo malo pred 23.30 je 29-letna domačinka vozila osebni avtomobil od Sv. Antona proti Čežarjem in zaradi neprilagojene hitrosti trčila v podporni zid. Vozilo je odbilo na drugo stran ceste, kjer je s prednjim delom trčila v telefonski drog in ga podrla. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico, od koder so sporočili, da je lažje poškodovana. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V sredo popoldne so policisti prejeli klic občana, ki je v medijih zasledil, da je bilo ukradeno motorno kolo oranžne barve. Sporočil je, da je motorno kolo oranžne barve v garažah na Bernetičevi v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da gre dejansko za ukradeno motorno kolo Gilera, reg. št. KP JC-15. Vozilo je bilo vrnjeno lastniku, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nekdo je vlomil v stanovanje v Postojni. Stanovanje je premetal in ga preiskal. Ker oškodovanci gotovine in zlatnine nimajo doma, ostalih predmetov (fotoaparat, TV, prenosnik) pa ni odnesel, je povzročil škode za 25 evrov.

Ob 23.28 so izolski policisti ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila iz Šmarij pri Jelšah. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je kombi s prikolico. Registrske tablice ne pripadajo prikolici, prikolici je potekla veljavnost prometnega dovoljenja že leta 2010. Vozilo so mu zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

V četrtek zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v izolsko veterinarsko ambulanto. Odnesli so jim tehnično opremo.

V četrtek ob 15.20 je oškodovanec iz Rižane na policijski postaji prijavil, da mu je nekdo izpred delavnice na Kosovelovi ulici v Izoli ukradel kolo s pomožnim motorjem Piaggio Zip 25 4T, kovinsko modre barve, vredno 700 evrov.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilneža, ki je ženi grozil, so kazensko ovadili.

Sorodni članki