Pijan voznik pristal na otroškem igrišču

KRONIKA – V noči na soboto ob 3.10 je voznik osebnega avtomobila v Kopru zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste na otroško igrišče, pri čemer je podrl tudi dva stebrička in obstal na boku. Odklonil je preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Nekdo je vlomil v stanovanjsko hišo v Luciji, od koder je odnesel LCD televizor in hladilnik. Lastnica je oškodovana za 800 evrov.

Nekdo je vlomil v stanovanjsko hišo na Manžanu. Odnesel je dva prenosna računalnika, video kamere in mobilni telefon. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

V noči na soboto ob 1.25 so bili na policiji obveščeni, da se v koprskem lokalu pretepa več fantov. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se pričeli prerivati v lokalu, nato pa je sledil pretep na parkirišču. Trije so utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja nasilništva po II. odstavku, 296. člena KZ-1. Zoper štiri osebe so policisti uporabili prisilna sredstva in izdali štiri plačilne naloge zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

V noči na nedeljo ob 0.44 so postojnski policisti zasegli osebni avto 23-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo je odjavljeno iz prometa, registrske tablice pa ne pripadajo temu vozilu. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,25 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Strunjanu je nekdo vlomil v objekt, in sicer v času od 25. 1. 2015 do 15. 2. 2015. Iz desetih kopalnic je na silo odstranil 19 pip ter osem odtokov. Iz sob je odnesel bakrene radiatorske cevi, starejši telefon, radio, sesalnik in kuhinjsko posodo s priborom. Lastnik je oškodovan za 3000 evrov.

Sorodni članki