Trčenje dveh mopedov na kolesarski stezi

KRONIKA – V soboto ob 17.uri je prišlo do prometne nesreče na Ankaranski cesti v Kopru. Povzročil jo je 15-letni voznik mopeda iz Ankarana, ki je na kolesarski stezi zapeljal na nasprotni pas, kjer je trčil v drugega voznika mopeda. Pri tem se je Ankrančan huje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico v Izolo.

V Ankaranu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Premetali so celo hišo in ukradli zlatnino. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V eni od koprskih trgovin so v petek prijeli 61-letnega državljana Hrvaške, ki je ukradel več parfumov, vrednih 250 evrov. Moški je s silo želel preprečiti varnostnikom izvedbo ukrepa, zato so mu izdali plačilni nalog po zakonu o zasebnem varovanju. Sledi mu tudi kazenska ovadba.

Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je več let izvajal nasilje, so izrekli prepoved približevanja in ga kazensko ovadili.

V noči na soboto ob 0.27 so bili policisti obveščeni o roparski tatvini v Izoli. Dva Izolana, 22-letnika, sta se pripeljala z osebnim avtomobilom mimo skupine šestih fantov, ustavila in od njih na silo zahtevala denar. Enega sta tudi udarila. Pobrala sta jim 50 evrov in denarnico z osebnimi ter bančnimi dokumenti. Čez nekaj dni so jih policisti uspeli najti. Ukradeni predmeti so bili vrnjeni oškodovancem.

Koprski policisti so obravnavali nasilje. Moški je pretepel partnerko, zato so mu izrekli prepoved približevanja ter zanj spisali kazensko ovadbo.

Pri Sežani je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom so odnesli zlat nakit, oškodovani so za 2000 evrov.

V Knežaku je neznanec ukradel konja s pašnika. Gre za belo-rjavo žival pasme Shetlandski poni, vreden je 400 evrov. Lastnik je podal predlog za pregon.

V Luciji so iz odprte barake na njivi ukradli motorno žago Husquarna 134 in zaboj grozdja. Lastnik je oškodovan za 100 evrov.

V Ankaranu so vlomili v stanovanje, kjer so pregledali in premetali vse prostore. Lastnikom so odnesli mobilne telefone, prenosne računalnike, nakit iz belega in rumenega zlata ter druge predmete.

Ob 22.20 so bili policisti obveščeni, da je v Kopru pri trgovskem centru neznana voznica sivega osebnega avtomobila na prehodu za pešce oplazila po roki 13 let staro dekle s Kopra, nato pa nadaljevala z vožnjo, ne da bi se ustavila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi izsledili voznico.

V nedeljo ob 12.49 so policisti na Kolodvorski v Postojni ustavili voznika osebnega avtomobila iz Rakeka, kateremu so odredili alkotest. Naprava je pokazala 0.82 mg/l. Odredili so mu pridržanje, odvzeli vozniško dovoljenje in zanj napisali obdolžilni predlog.

Koprski policisti so v eni od vasi obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so odredili pridržanje in prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Sorodni članki