Traktor pokopal Pivčana

KRONIKA – V torek ob 16.40 je v vasi pri Pivki 74-letni domačin zlagal drva, ki jih je pred tem pripeljal na nakladalni rampi, pripeti na zadnjem delu traktorja. Traktor je bil v bližini nadstreška, nekoliko stran pa prikolica, ki ni bila pripeta k traktorju. Traktor se je v nekem trenutku premaknil in moškega je levo zadnje kolo povozilo, traktor pa se je nato ustavil v prikolici. 74-letnik je na kraju umrl.

V torek 20.40 je neznan moški na rolerjih vozil po pešpoti iz Izole proti Kopru. Ko je pripeljal do Moleta, mu je z nasprotne strani pravilno pripeljal voznik kolesa znamke Sym Orbit 25, 18-letni Izolan. Rolar naj bi oviral in ogrožal kolesarje ter ni prilagodil načina in hitrosti gibanja v prometu. Med udeležencema je prišlo do trčenja. Voznik kolesa s pomožnim motorjem je padel na desno, in sicer tako, da je z glavo udaril po makadamu. Neznani moški je odšel naprej, ne da bi nudil pomoč poškodovanemu vozniku. Izolana so odpeljali v izolsko bolnišnico, od koder so sporočili, da je huje poškodovan.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Vse, ki bi o tej nesreči karkoli vedeli, policija prosi, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200 in tako pomagajo razjasniti okoliščine
prometne nesreče.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri Kranjčanu odkrili popolni ponaredek vinjete. Sledi mu kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo iz odklenjene kleti ukradel samohodno kosilnico znamke Viking, zelene barve, vredno 550 evrov.

Ob 19.40 uri sta se na mejni prehod Starod pripeljala 23-letna državljana Nemčije. Pri pregledu vozila, oseb in prtljage so policisti našli v vozilu 1,42 grama konoplje in 0,98 grama konoplje.
Ob 20.05 uri pa sta se pripeljala državljana Nemčije, katerima so policisti pri pregledu vozila, oseb in prtljage našli 2,59 ggrama konoplje in 3,54 gramov konoplje.
Zoper vse štiri so uvedli hitri postopek z odločbo.

V Divači je ponoči nekdo vlomil v trgovino. Ukradli so več kosov pršutov, več mobilnih telefonov in več “štek” cigaret različnih znamk.

Dopoldne so policisti na cestninski postaji Dane vozniku osebnega avtomobila iz okolice Ljubljane zasegli vozilo, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.
V Ilirski Bistrici so policisti prav tako vozniku osebnega avtomobila zasegli vozilo, ker vozi brez vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki