Strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike na območju obalnih občin

Turistično združenje Portorož bo med 15. in 19. marcem organiziralo strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike na območju občin Piran, Izola, Koper in Ankaran. Čas za prijavo je do petka, 10. marca.

Uspešno opravljen tečaj je osnova za pridobitev izkaznice lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin in vpis v register turističnih vodnikov slovenske Istre. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela, ki bo vključeval študijski izlet in prikaz vodenja.

Teoretični del tečaja s predstavitvijo vseh štirih turističnih destinacij – Portoroža in Pirana, Izole, Kopra ter Ankarana – bo med 15. in 17. marcem potekal v stavbi Krajevne skupnosti Portorož. Sledila bodo predavanja o osnovah turističnega vodenja, od etičnega kodeksa in vodniškega obnašanja do tehnik vodenja za različne tržne segmente, nastopanja v javnosti in interpretativnega vodenja. Udeleženci tečaja bodo prisluhnili tudi predavanjem o istrski kulinariki, naravni in kulturni dediščini, turističnih produktih, doživetjih slovenske Istre, o kolesarskem turizmu in sistemu vodenja enodnevnih izletov za goste potniških ladij. Na tečaju bo predstavljen tudi nov sistem HALKI, ki omogoča rezervacijo lokalnih doživetij in nastanitev na destinacijah slovenske Istre.

Predavali bodo različni strokovnjaki, med njimi predavatelji s Fakultete za turistične študije – Turistica, izkušeni turistični vodniki, ponudniki doživetij, predstavniki potovalnih agencij, muzejev in krajinskih parkov. V soboto, 18. marca, se bodo udeleženci podali na terenske vaje v Piran, v nedeljo, 19. marca, pa bo organiziran praktični prikaz vodenja v avtobusu na celodnevnem izletu po obalnih mestih in podeželju slovenske Istre. Teden dni kasneje bodo udeleženci izkusili še praktični prikaz vodenja po Piranu. Na enak način – s praktično simulacijo vodenja – bo 16. aprila potekal izpit, ki je tudi pogoj za pridobitev izkaznice za lokalnega turističnega vodnika.

Podroben program tečaja je objavljen na www.portoroz.si in na Facebook profilu Turističnega združenja Portorož.

Sorodni članki