Kronika: 22.02.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 55 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 115 klicev. Obravnavali so  11  prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 5 vozil. S področja kriminalitete  so  obravnavali  1 vlom in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

V  Kopru  so zasegli osebni avtomobil 28-letniku, pri kateremu je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil.

V  Luciji  so  zasegli moped 21-letniku. Na tehničnem pregledu se je namreč izkazalo, da vozilo presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost, hitri test za droge  pa  je  bil  pri  vozniku  pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil.

V  Kopru  so zasegli osebni avtomobil 27-letnemu vozniku, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Izoli so zasegli osebni avtomobil 42-letnemu vozniku, ker je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vsem sledi obdolžilni predlog.

Ob  1.30  so  v  Portorožu ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Ker je v postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, mu  je  bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,65 mg alkohola na liter izdihanega zraka. S tem se voznik ni strinjal, zato mu je   bil   odrejen   preizkus  z  merilnikom  alkohola  v  izdihanem  zraku (etilometrom),  ki  pokazal  rezultat  0,53 mg/l, z varnostno razliko (0,06 mg/l)  pa 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelja so oglobili in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Sorodni članki