Športno zimsko spanje

Januar je običajno mrzel mesec, saj je zima na svojem vrhuncu. Tako je tudi letos in takšni pogoji za športnike niso najbolj ugodni. Izjema so, seveda, tisti, ki se ukvarjajo z zimskimi športi ter tako mraz in sneg komaj čakajo. Ostali pa običajno ta čas izkoristijo za pripravo na nadaljevanje tekmovanj s prvimi toplejšimi žarki sonca. Pozanimali smo se, kaj se dogaja pri rokometaših, nogometaših in košarkarjih.

Koprski rokometaši prezimili na drugem mestu

Rokometaši Kopra 2013 bodo svojo prvo prvenstveno tekmo odigrali prav kmalu. Spomladanski del državnega prvenstva se pričenja 1. februarja s tekmami 17. kroga. Koprčane pod vodstvom trenerja Zorana Jovičiča čaka zahtevno gostovanje v Trebnjem. V zadnji tekmi jesenskega dela so decembra v domači dvorani po napetem in izenačenem boju ugnali novomeško Krko z izidom 27:23 in s tem uspeli prezimiti na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Pred njimi je le Ribnica s štirimi točkami naskoka, tretja Krka pa zaostaja za pet točk. Ob tem je potrebno poudariti, da jeseni nista igrala prvenstvenih srečanj najboljša slovenska kluba Celje in Velenje zaradi obveznosti v mednarodnih tekmovanjih. Ob tem podatku je uvrstitev Koprčanov kar realna in v spomladanskem delu prvenstva se bodo borili za uvrstitev na zaključni turnir.


Povsem drugačna je slika pri njihovih sosedih v Izoli. Na lestvici so zadnji brez ene same osvojene točke in tudi v spomladanskem delu prvenstva, upoštevajoč finančni in kadrovski položaj v klubu, jim ne kaže kaj bistveno bolje. Kot kaže, bomo na Obali po koncu letošnje sezone ostali z le še enim prvoligašem.

Nogometašem ne kaže prav dobro

Nogometaši bodo svoje prvenstvo v prvi ligi s spomladanskim delom pričeli skoraj mesec dni kasneje, kot rokometaši. Jasno, oni ne igrajo v dvoranah, pač pa na odprtem. Ekipa FC Luke Koper bo prvo tekmo odigrala na domači zelenici stadiona Bonifika, v goste pa bodo prišli Celjani. Neugoden nasprotnik, ki je iz Kopra večkrat odnesel popoln izkupiček. Na nedavno odigrani pripravljalni tekmi s Partizanom je bilo 4:0 za goste, a časa za uigravanje imajo kanarčki, pardon, po novem kozlički, še dovolj. Sicer so se v zimskem prestopnem roku okrepili s štirimi igralci. Prišli so 20 letni Dubrovčan Anel Topuzović, 32 letni Bosanec Darko Lukanović in 22 letni ter kar 194 cm visoki Zadrčan Frane Ikić, po dveh letih in pol pa se je v Koper vrnil izkušeni vratar Igor Nenezić. Klubske vraste pa so zapustili vratar Vasja Simčič ter igralci Darnel Situ, Ricardo Guardia Avila in Jefthon Ferreira De Sena.

Nova košarkarska zgodba na Obali

Prijetno presenečenje so bili jeseni košarkarji Sixt Primorske, ki so znova oživi dogajanje pod koši na Obali. Gre sicer za prvoligaša, ki je nastal s sodelovanjem KK Koš in domžalske Lastovke. Sezono, ki traja praktično brez pravega premora, so začeli zelo dobro, a so v nadaljevanju igralci pod vodstvom trenerja Aleksandra Sekuliča doživeli nekaj porazov in so trenutno na 6. mestu prvenstvene lestvice. Naslednja tekma jih čaka že to nedeljo, 30. januarja, ko bodo gostovali na Polzeli pri Hopsih. Prav te dni pa so se uvrstili med najboljših osem v pokalnem tekmovanju, ko so v dveh tekmah z dvema zmagama izločili LTH Castings iz Škofje Loke.

Ljubitelji športa z obale bodo tako v prihodnjih dneh in tednih imeli veliko razlogov za obisk tekem.

Vlado Krivec

Sorodni članki