Športni vikend v Izoli

V petek, 26. februarja 2016, bo Izola gostila Velikane slovenskega športa, ki se bodo v malem nogometu pomerili z velikani izolskega prostora. V nedeljo, 28. februarja, pa v Izolo prihaja 200 kolesarjev iz 22 držav; odvila se bo 3. Velika nagrada Izole.

V večnamenski dvorani Livade se bosta v petek pomerili dve zelo zanimivi ekipi: Velikani slovenskega športa, kot so Mladen Dabanovič, Sašo Udovič, Aleš Čeh ipd. in pa znani Izolani s področja gospodarstva, športa in glasbe, kot so Andrej Jereb, Drago Mislej – Mef, Darko Milanić, Admir Sinanbegovič ipd. Dogodek Mi igramo za vas organizirajo Občina Izola, Center za kulturo, šport in prireditve in Športno društvo Olimpiki, ki bo Velikane slovenskega športa tudi pripeljalo v Izolo. Pričakovani prispevek za tekmo oz. donacija znaša 5 evrov, donirati je možno tudi direktno na račun Športnega društva Olimpiki: številka TRR SI56 0201 8026 0833 447, odprt pri NLB d.d., s pripisom/namenom VELIKANI – IZOLA 26. 2. 2016. Zbrana sredstva bodo namenjena izolskim osnovnošolcem (izkupiček bo porazdeljen v šolske sklade vseh treh osnovnih šol). Ravno v času dogodka bo Športno društvo Olimpiki, ki je v postopku pridobitve statusa humanitarne organizacije, obeležilo dve leti uspešnega delovanja.

miigramo

V nedeljo pa Kolesarska zveza Slovenije organizira mednarodno kolesarsko dirko 3. Velika nagrada Izole v kategoriji UCI 1.2. Dirka se bo ob 12. uri začela v Cankarjevem drevoredu, cilj pa je v centru mesta predviden približno ob 16. uri. Trasa dirke, ki je dolga 160 km, bo peljala skozi naslednje kraje in naselja: Izola, Baredi, Gažon, Šmarje, Dragonja, Sečovlje, Seča, Lucija – Valeta, Strunjan, Belvedere, Jagodje. Zadnji dve uri bo na Šport TV 1 potekal direkten prenos kolesarske dirke.

Poskrbljeno bo tudi za navijače in obiskovalce; ti si bodo med dirko lahko na Lonki ogledali športno-kolesarsko ponudbo razstavljavcev. Zbrane bodo kot lansko leto s kolesarskimi vragolijami ali trial bike freestylom zabavali mladi fantje iz Ljubljane. Dogajalo se bo tudi v izolskem bike parku. Radio Koper pa bo dogodek spremljal s prenosom v živo. Nekateri izolski gostinci pripravljajo tudi poseben kolesarski meni.

Sorodni članki