S preveliko hitrostjo v ovinek

KRONIKA – V sredo nekaj pred polnočjo je bila v Seči prometna nesreča. 23-letni Ljubljančan je vozil osebni avtomobil od Lucije proti Sečovljam. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ostrem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Pri trčenju mu je odtrgalo kolo, nakar je z vožnjo nadaljeval do odcepa za soline. V postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti,  ki je pokazal rezultat 0.73 mg/l. V vozilu so bili še štirje sopotniki in vsi so odklonili zdravniško pomoč. Vozniku so policisti odredili pridržanje in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v poljsko barako pri Kopru. Lastniku je ukradel motokultivator Labin Progres, vreden 1000 evrov.

V sredo popoldne so policisti na cestninski postaji Razdrto ustavili 30-letnega Koprčana z osebnim avtomobilom. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,0 mg/l alkohola, test za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pa je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled, katerega je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Okrog 16.50 je v Izoli 47-letni domačin vozil Piaggio 25 od Velikega trga proti svetilniku. Vozil je po peš coni in s tem ogrožal pešce. Nato je trčil v 73-letnika iz okolice Novega mesta, ki je bil na invalidskem vozičku. Pri tem ni bil poškodovan. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,45 mg/l, izdali so mu plačilni nalog.

Ponoči je nekdo vlomil v gostinski lokal v Kopru. Storilci so odnesli blagajniški minimum, več steklenic alkoholnih pijač in nekaj prehrambenih artiklov. Lastnik je oškodovan za 1300 evrov.

Sorodni članki