Roparska tatvina v avtomobilu

KRONIKA – V ponedeljek okrog 16.30 se je 17-letna Tržačanka z 19-letnim fantom s skuterjem pripeljala do bivšega mejnega prehoda, nato pa sta v Slovenijo prišla peš. V bližini bencinskega servisa na Lazaretu sta se presedla v osebni avto, katerega je vozil 24-letnik iz Ankarana. Odpeljali so se proti Debelem Rtiču, kjer je voznik ustavil vozilo in od sopotnikov zahteval denar, ob tem pa 19-letniku zagrozil z nožem in ga udaril s kamnom po glavi. Ker mu kljub temu nista izročila denarja, je prerezal pas na torbici 17-letnice in jo pri tem porezal po levi roki, ju napodil iz vozila, vzel torbico in zbežal z vozilom. Pozneje, ob 17.05, je bil njegov osebni avto izsleden na Lazaretu in osumljenemu odvzeta prostost. Tržačana sta oba lažje poškodovana.

Nekdo je v Kopru vlomil v pet pisarn. V objektu je najprej vse preiskal, nato pa odnesel manjši prenosni sef z gotovino in nekaj zlatnine.

V ponedeljek ob 8.51 je 76-letni voznik osebnega avtomobila iz Lucije zapeljal iz Izolena obvoznico pred voznika tovornega vozila, 37-letnega Celjana, brez da bi se prepričal, če lahko to varno stori. Tovorno vozilo ga je zbilo s ceste. Lucijan se je v nesreči lažje poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Povzročitelju sledi plačilni nalog zaradi nepravilnega vključevanja s pospeševalnega na vozni pas, zaradi česar je prišlo do trčenja.

Sežanski policisti so na parkirišču trgovine v Sežani odkrili ukraden osebni avtomobil Land Rover. Vozilo je bilo prijavljeno kot ukradeno v Italiji, v Sežani pa naj bi bilo parkirano približno tri tedne. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Sorodni članki