Kraje na avtocesti se še kar nadaljujejo

KRONIKA – Državljana Bolgarije (zakonski par) sta prijavila drzno tatvino, ki se je zgodila v noči na ponedeljek okoli 3. ure na počivališču na Ravbarkomandi. Na bencinskem servisu sta se ustavila, da bi si odpočila. Ko sta stopila iz vozila, sta opazila, da imata prazno zadnjo desno pnevmatiko. Medtem, ko je mož nameščal nadomestno pnevmatiko, sta do njiju pristopila neznana moška, stara med 25 in 30 let, in jima ponudila za pomoč pri menjavi pnevmatike. Pri tem sta izkoristila nepazljivost Bolgarov in iz denarnice, ki je bila v torbici na prednjem desnem sedežu, ukradla osebno izkaznico in približno 800 evrov.

V petek dopoldne so policisti na počivališču Fernetiči-Jug ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes-Benz E240D. Pri preverjanju so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno leta 2012 v Italiji. Voznika in sopotnika, oba državljana Albanije, so pridržali, vozilo pa zasegli. Sledi jima kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja in kaznivo dejanje ponarejanja listin.

V soboto ob 4.57 so policisti na Koprski cesti v Portorožu ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila iz Nove Gorice. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.58 mg/l. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ker si ni zagotovil prevoza, mu je bilo odrejeno tudi pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP.

V Izoli je nekdo vlomil v garažo, od koder je odnesel 18 steklenic vina, nekaj brezalkoholne pijače in prenosni računalnik HP 6930P. Škode je za okoli 1.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Popoldne so bili policisti obveščeni, da so ukradli osebni avto znamke Golf sive barve, registrskih številk KP DZ-878. Vozilo je bilo parkirano na dvorišču pred stanovanjsko hišo v Dutovljah.

V nedeljo ob 3.21 so bili na policiji obveščeni, da je v enem od koprskih lokalov tako glasna glasba, da ni mogoče spati. Policisti so na kraju ugotovili, da so imeli javno prireditev s podaljšanim obratovalnim časom do 3. ure. Ob prihodu ob 4.20 je bil v lokalu še vedno hrup in v njem približno 30 gostov. Odgovorni osebi so za hrup izdali plačilni nalog, zaradi prekoračitve obratovalnega časa pa sledi poročilo inšpekcijskim službam.

Ob 4.20 je 31-letnik z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v steber javne razsvetljave. Njegov leto dni mlajši sopotnik se je v nesreči lažje poškodoval, odpeljali so ga v bolnišnico Izola. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,55 mg/l. Sledi mu plačilni nalog.

Ponoči je nekdo vlomil v prostore podjetja v Izoli. V proizvodni hali je poškodoval inventar (razbil pet šip, poškodoval štiri vrata in izpraznil pet gasilnih aparatov) ter z viličarjem prebil večja kovinska vrata. Po prvih podatkih je povzročil za približno 3000 evrov materialne škode.

Slovenska  policija  je  v  sodelovanju  z  varnostnimi organi Dominikanske republike  in  nacionalnim  birojem  Interpola  Santo Domingo (Dominikanska republika) uspešno  zaključila  iskanje  pobeglega  Roberta  Časarja, za katerega  je koprsko okrožno sodišče izdalo mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje in predajo.

Robert  Časar  je  bil  26.  2.  2015 prijet v Santo Domingu in se trenutno nahaja  v priporu v Parizu (Francija) z namenom predaje Sloveniji. Postopek izročitve je v teku in ga ureja Ministrstvo za pravosodje.

Sorodni članki