Rezanci z bučko in klobaso

Ondan sem bral, kako je vse narobe z rdečim mesom. No, malo kasneje me je strokovnjak, čigar imena si nisem zapomnil, po radijskih valovih poučil, da z rdečim mesom ni prav nič narobe, če ga uživamo v zmernih količinah in pospremimo z večjo količino zelenjave. Lepo! Pravzaprav ravno prav za današnji recept, ki smo ga uporabili na enega sončnih dni, da bi nahranili pridne obiralce oljk.

Potrebujemo rezance, najboljši so seveda sveži, ki jih damo zaenkrat na stran. Voda zanje naj se osoljena pripravlja v velikem loncu, da bo na voljo, ko bo čas zanje. Gre namreč za hiter recept. V večjo ponev kanemo nekaj olivnega olja, na tanke kolobarje (kot bi bili kovanci) narezano klobaso in pričnemo s praženjem. Ko dobro zacvrči, lahko dodamo na kolobarje narezano manjšo šalotko, minuto zatem bučko, nazadnje pa drobno sesekljan česen. Uporabimo tudi začimbe, ki so nam všeč. Lahko pa nadaljujemo tudi brez, če so nam naravni okusi bolj všeč. Poskusite, če niste prepričani, morda boste odkrili novo ljubezen. Vse skupaj pražimo še minuto, morda dve in prilijemo paradižnikovo mezgo. Istočasno v vreli vodi skuhamo sveže rezance. Dve minuti, ne več in jih precedimo ter vržemo v ponev. Premešamo in po potrebi dodamo kakšno žlico vode, v kateri smo kuhali rezance.

Postrežemo na večjem krožniku. Okrasimo lahko s tankimi rezinami bučke, ki smo si jih pripravili pred kuhanjem, lahko pa tudi s svežim peteršiljem ali baziliko. Okus lepo zaokrožijo kapljice močnega olivnega olja in nekaj orehovih jedrc, ki smo jih prepražili v vroči ponvi.

Dober tek vam želi PAŠTA, butik testenin iz Kopra 🙂

Sorodni članki