Psa spustil v kletko z zajcem

KRONIKA – V sredo ob 6.20 uri je 27-letni domačin s psom prišel na teraso gostinskega lokala v Luciji, na kateri se je nahajala kletka z zajcem. Odprl je kletko in vanjo spustil psa, ki je zajca zagrabil in ga pokončal ter nato odvrgel v bližnjem grmovju. Domačin je s psom kraj nemudoma zapustil. V nadaljnjem postopku mu je bil pes na podlagi začasne odredbe veterinarske inšpekcije odvzet, zoper domačina pa bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali. Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do dveh let.

Ob 10.30 uri je v Gračišču prišlo do delovne nezgode. Pri delu na strehi je 51-letni domačin padel z višine 5 do 7 metrov in se hudo telesno poškodoval. Tuja krivda je bila izključena.

Malo po 12. uri je 46-letni moški iz Loškega potoka pod vplivom alkohola kričal in žalil natakarico v gostinskem lokalu v Kopru. Ko mu je natakarica povedala, da bo poklicala policijo, je moški dejal, da bo ubil policiste. Ob prihodu policistov je z grožnjami nadaljeval, zaradi česar je bila uporabljena individualna telesna sila in sredstva za vezanje in vklepanje – lisice. Odrejeno mu je bilo pridržanje ter izrečena globa.

Na cesti med Harijami in Zalči je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po nasprotnem pasu ob 13. uri trčil v tovorni avtomobil, ki ga je vozil 37-letni državljan Hrvaške. Voznik osebnega avtomobila se je pri tem lažje telesno poškodoval. Alkotest je pokazal vrednost 0,00 mg/l.

|slika je simbolična|

Sorodni članki