Prostoferji – prostovoljni šoferji, ki povezujejo skupnost

Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt zavoda Zlata mreža. Namenjen je zlasti starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do obiska pri zdravniku, do bolnišnice, banke, trgovine ali prijatelja.

Projekt deluje v občini Izola že četrto leto. Do danes so prostovoljni vozniki opravili skupno tolikšno število prevozov, da so se v državnem merilu povzpeli na visoko drugo mesto. V Izoli je aktivnih enajst prostoferjev, ki dnevno opravijo 2–3 brezplačne prevoze, večinoma za potrebe zdravstvenih storitev občanov.

Župan Milan Bogatič je danes zanje pripravil poseben sprejem in se jim zahvalil za prostovoljno delo, ki ga opravljajo v dobrobit lokalne skupnosti. Dogodka se je udeležila tudi predstavnica zavoda Zlata mreža, gospa Viktorija Muha.

Kako do prostoferja?
Starejši občani lahko naročite prevoz preko brezplačne tel. št klicnega centra Zlate mreže: 080 10 10  od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro.

Tudi vi ste lahko prostoferji
Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoz. Svojo pripravljenost postati prostofer najavite Občini Izola na telefonsko številko 05 66 00 322. Veseli bomo vašega odziva!

Sorodni članki