Piransko zlato nagrajeno na prireditvi “Mlado oljčno olje”

Podžupanja Mia Botter Marasović in predstavnik kabineta Občine Piran, Mitja Troha, sta se odzvala na povabilo župana Mestne Občine Koper, Aleša Bržana, ter sodelovala v zaključnem delu prireditve Mlado oljčno olje, ki je potekal v petek, 24. 11. 2023, v dvorani sv. Frančiška v Kopru.

Na omenjeni prireditvi so bila podeljena številna priznanja, med njimi je bilo nagrajeno tudi olje z nazivom Piransko zlato, ki sta si ga prislužila brata Glavina iz Seče. Ponosni smo, da je njihovo olje prejelo zasluženo priznanje, ki ga je podelil Marjan Šarec, v funkciji ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, župan Aleš Bržan ter direktor Znanstveno raziskovalnega središča, gospod Rado Pišot.

Ocenjevanje olj, ki so ga izvedli člani Nacionalnega panela za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja, je dodatno potrdilo visoko kakovost in vrhunski okus Piranskega zlata.

Verjamemo, da takšna priznanja pomembno prispevajo k promociji našega območja ter spodbujajo lokalne pridelovalce k ohranjanju in dvigovanju standardov kakovosti. Čestitamo vsem nagrajencem ter se zahvaljujemo vsem, ki so s svojim trudom in predanostjo omogočili, da se naša regija uveljavlja kot pomembna pridelovalka vrhunskih oljčnih olj.

Občina Piran

Sorodni članki