Pri trčenju v drevo se je avto prevrnil

KRONIKA – V nedeljo ob 23.10 je prišlo do prometne nesreče na Markovcu v Kopru. 20-letni Koprčan je z osebnim avtomobilom zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na brežino in z desnim prednjim kolesom trčil v drevo. Posledično se je vozilo prevrnilo na streho, zatem pa obstalo na vozišču. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je vozniku pokazal 0,55 mg/l, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje (voznik začetnik). V prometni nesreči je bil lažje poškodovan 27-letni sopotnik, ki so ga odpeljali v bolnišnico Izola na nadaljnje preiskave. Vozniku sledi enotni obdolžilni predlog po ZPrCP 105/4-1 (alkohol) in ZPrCP 37/5-3 (stran vožnje).

V petek ob 22.57 so bili policisti obveščeni, da je nekdo vlomil v stanovanje v Kopru. Stanovanje je premetal, lastnikom pa odnesel približno 11.000 evrov gotovine. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je bilo na enak način vlomljeno v še eno stanovanje v istem bloku, od koder pa storilci niso nič odnesli.

V soboto ob 3.37 se je v koprskem lokalu stepla skupina mladeničev. Policisti so na kraju ugotovili, da je 23-letni državljan BIH v vinjenem stanju udaril dva gosta in se nato aktivno upiral varnostnikom, ki so ga zaradi tega obvladali in vklenili do prihoda policistov. Med tem se je njegov prijatelj, 29-letni državljan BIH, med postopkom varnostnikov vmešal in se ni hotel odstraniti, tako da so varnostniki do prihoda policistov tudi njega vklenili. Med policijskim postopkom se 23-letnik ni umiril in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so uporabili prisilna sredstva ter mu odredili pridržanje (po 109/2 ZP-1) do streznitve. Sledi mu plačilni nalog (po 6/2 ZJRM-1 in 89/3 Zzasv ter po 22/1 ZJRM-1 in 83/9 ZPRCP). Pridržanje je bilo odrejeno tudi 29-letniku, ki mu sledi plačilni nalog po 89/2 Zzasv.

Ob 7.33 se je v Postojni, na Titovi cesti, zgodila prometna nesreča. 28-letni domačin je z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v krožišču trčil v bankino, zatem pa ga je odneslo izven vozišča v prometni znak. Alkotest mu je pokazal 0.67 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 16.51 so bili policisti obveščeni, da je v Strunjanu padel kolesar. 35-letni kolesar iz okolice Tržiča se je peljal s kolesom, pred glavno cesto zavrl, izgubil oblast nad kolesom in padel. Pri padcu se je huje poškodoval (zlom več zob). Izdali so mu plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 23.27 jelastnik obvestil policijo, da so mu vlomili v stanovanje. Storilci so mu vse razmetali in ukradli ročni uri ter nakit. Oškodovan je za približno 1500 evrov.

Piranski policisti so ob 23.47 ustavili voznika osebnega avtomobila iz Pirana, ki se je izkazal z

vozniškim dovoljenjem, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno da ni veljavno, saj ima ukrep

prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V vasi Neverke pri Pivki je nekdo vlomil v poslovni prostor. Odnesel je več ključev in več kosov ročnega orodja (kotna brusilka, hilti, vrtna kosilnica na nitko, električna žaga). Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Na parkirišču Fornače pri Piranu je nekdo domačinki poškodoval osebni avto in ji tako povzročil za 1500 evrov škode.

V Hrpeljah je nekdo vlomil v italijanski osebni avto in iz notranjosti odnesel nahrbtnik, v katerem je bil prenosni računalnik in dokumenti. Škode je za 600 evrov.

Sorodni članki