Pri Sežani umrl motorist

KRONIKA – V nedeljo ob 12.06 se je v Šmarjah pri Sežani zgodila huda prometna nesreča. 63-letni voznik motornega kolesa iz Sežane je vozil iz Šmarij proti Križu in v Kriških borih padel. Zaradi poškodb je na kraju umrl. Odrejen je bil izvedeniški pregled motornega kolesa. Vzrok za prometno nesrečo se še ugotavlja.

V Izoli je nekdo izpred trgovine ukradel novo kolo na akumulator, ki ga lastnica ni zaklenila. Kolo je črne barve, znamke Enfol, vredno 950 evrov.

V Portorožu je nekdo iz kabine odklenjenega kombija, ki ga je voznik zapustil za kratek čas, ukradel 1500 evrov in osebne dokumente ter prenosni čitalec paketov. S tem ga je oškodoval za 2.100 evrov.

V petek med 14.30 in 22.10 uro je nekdo v Luciji vlomil v stanovanje, kjer je vse razmetal in ukradel torbico s ključi osebnega avtomobila, osebnimi dokumenti ter 8000 evri. Nato je z originalnimi ključi odpeljal osebni avto Mercedes CLS, po nestrokovni oceni vreden 20.000 evrov. Osebni avto je bil pozneje najden v Logatcu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za razjasnitev okoliščin dogodka.

V soboto ob 8.45 je v Baredih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v kamnit zid, nakar ga je odbilo v levo, kjer je trčil v zeleno ograjo. Po trčenju so vozilo premaknili 50 metrov višje. Policisti so po opravljenih razgovorih ugotovili, da je avto vozil 25-letni Lucijan, ki se je pozneje zglasil na policijski postaji. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.73 mg/l. Sledi mi obdolžilni predlog.

Na koprski železniški postaji je prijavitelju nekdo ukradel nahrbtnik, v katerem je imel prenosni računalnik Fujitsu Siemens Pro, črne barve, 7 ali 8 knjig, izposojenih v knjižnici in druge predmete. Oškodovan je za 2000 evrov.

V vasi pri Postojni je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom je odnesel približno 250 evrov gotovine in nekaj zlatnine.

Postojnski policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilništva. Moški je pretepel bivše dekle in ji grozil. Sledi mu kazenska ovadba.

V noči na nedeljo ob 0.35 so ilirskobistriški policisti zasegli vozilo 35-letnemu vozniku, kateremu je alkotest pokazal 0,76. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 11.12 uri je bila s strani regijskega centra za obveščanje policija obveščena, da se je na vojskarski planoti pri popravilu priključka za baliranje sena ponesrečil domačin in ne kaže znakov življenja. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da je pokojni 34-letni domačin popravljal priključek za baliranje sena. Traktor z balirko je zapeljal v skedenj in z vrhnjega dela priključka segel v notranjost. Vrteči deli priključka so nesrečnega domačina potegnili v notranjost in ga tako hudo poškodovali, da je na kraju umrl.

Ob 0.50 sta policista Postaje prometne policije opravljala poostren nadzor prometa. Opazila sta osebni avtomobil znamke Seat, ki je vozil s povečano hitrostjo od Kopra proti Bivju. Pri razcepu Bivje sta vozniku pričela meriti povprečno hitrost, ki je bila 168 km/h. V predoru Škofije sta ga pričela pravilno ustavljati z modrimi lučmi in zvočnim signalom (sirena). Voznik znakov policistov ni upošteval, ampak je svojo hitrost povečal proti Italiji. Ponovno sta ga zaustavljala z modrimi lučmi in sireno. Ker voznik ni ustavil, sta šla za njim približno en kilometer v Italijo (čezmejno zasledovanje). Po zaustavitvi so 25-letnega voznika z okolice Kopra pospremili nazaj v Slovenijo, kjer so policisti z njim opravili postopek in mu izdali plačilni nalog.

Ob 5. uri se je na cesti Šembije – Knežak zgodila prometna nesreča, in sicer zaradi neprilagojene hitrosti. 25-letni voznik iz Šembij je se je v nesreči huje poškodoval (zlom obeh nog, poškodbe medenice). Odpeljali so ga na zdravljenje v klinični center, skledi mu obdolžilni predlog.

Na njivi v Polju pri Izoli je nekdo ukradel kolo s pomožnim motorjem Piaggio Bravo, rdeče barve, l. 1990, vredno 200 evrov.

Ob 11.33 so policisti na Škofijah ustavili osebni avtomobil Fiat Punto, ki ga je vozil 33-letni Kozinčan. Na avtomobilu je imel nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata temu vozilu, avtomobil pa je bil odjavljen iz prometa 29. 3. 2014. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, na kraju mu je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60 mg/l. Sledi mu enoten obdolžilni predlog po:

– ZPrCP 33/5-1 (varnostni pas) – 120,00 evrov

– ZPrCP 42/4-2 (smerokaz) – 120,00 evrov

– ZMV 26/7-1 (registracija vozila) – 500,00 evrov

– ZMV 35/2 (nameščene druge tablice) – 500,00 evrov

– ZMV 42/5-1 (obvezna oprema) – 100,00 evrov

– ZVoz 50/8-1/3 (ne poseduje veljavnega VD) – 500,00 evrov

– ZPrCP 105/3-1 (alkohol 0,60 mg/l) – 1.200,00 evrov

V Portorožu je nekdo vlomil v vozilo in iz prtljažnika ukradel žensko torbico, v kateri je imela oškodovanka osebno izkaznico, zdravstveno izkaznico, zdravila. Škode je za 350 evrov.

V Boninih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel 1000 evrov.

 

|slika je simbolična|

Sorodni članki