Dva vloma v kontejner

KRONIKA – Nad Petrinjami, ob cesti za Črnotiče, so Koprčanu vlomili v kontejner, od koder so odnesli dve motorni žagi, visokotlačni čistilec, 12-tonsko hidravlično dvigalo in električno kosilnico. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V pivški telovadnici je nekdo domačinki iz torbe, ki je bila v garderobi, izmaknil prenosni telefon znamke Huawei P7, vreden 300 evrov.

V Divači je nekdo vlomil v kontejner in lastniku ukradel neregistrirano železno prikolico, nekaj železa in štiri starejša aluminijasta vrata, vse skupaj vredno 450 evrov.

V četrtek ob 12.30 so policisti na Parenzani Škofije – Bivje ustavili dva 20-letna voznika skuterjev Gilera Runner 50 in 150 ccm. Pri preverjanju motorjev je bilo ugotovljeno, da so bile ploščice s številkami šasije odrezane, voznika pa nista znala pojasniti izvora motorjev ter pri sebi nista imela nobenih dokumentov. Med postopkom je eden od njiju policistom izročil manjši zavitek z zeleno rjavimi posušenimi rastlinskimi delci. Motorni kolesi so jima zasegli, zoper enega sledi hitri postopek (po 33. členu ZPPPD), za oba pa kazenska ovadba. Policisti glede izvora motornih koles nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Piranski policisti so obravnavali nasilje v družini. Klical je najprej moški, da partnerica izvaja nad njim nasilje, dejansko pa so policisti ugotovili, da sam izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerico in njeno mamo. Odredili so mu pridržanje, izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Ilirski Bistrici so ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila. Na vozilu je imel različne registrske tablice, vozilu pa je registracija potekla 19. 9. 2013. Poleg tega voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen alkotest je odklonil. Vozilo so mu policisti zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog.

Ob 19. uri so policisti na Fernetičih pri romunskem državljanu odkrili ponarejeno potrdilo o tehničnem pregledu vozila. Po zaključenem zaslišanju so ga izpustili, sledi pa mu kazenska ovadba.

 

|slika je simbolična|

Sorodni članki