Pri Sežani hudo poškodovan mladoletni motorist

KRONIKA – V soboto ob 14.14 je v Šmarjah pri Sežani padel voznik neregistriranega motornega kolesa znamke Cagiva 125 ccm, 17-letnik iz Dan pri Sežani. V zaključni fazi prehitevanja osebnega avtomobila je izgubil oblast nad vozilom in padel na obcestni nasip. Vozil je brez zaščitne čelade in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V nesreči se je hudo poškodoval.

V soboto ob 1.56 so na policiji prejeli klic, da je v Kopru na Ankaranski cesti nekdo povzročil prometno nesrečo. Zaletel se je v plastični rondo. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,44 mg/l. Zanj sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo italijanski gostji ukradel torbico, katero je obesila v restavraciji na stol. V torbici je imela dva mobilna telefona, očala, osebne dokumente in 4000 evrov gotovine.

V Kopru je nekdo izpred stanovanjskega bloka na Ul. Vena Pilona ukradel kolo z motorjem (do 25 km/h) Sym Orbit II 50/25, vredno 1000 evrov.

V Portoroškem hotelu je nekdo z recepcije ukradel 7000 evrov gotovine.

Ob 17.20 se je na regionalni cesti Knežak – Drskovče zgodila prometna nesreča. Udeležena sta bila voznik motornega kolesa in osebni avto. Povzročil jo je 24-letni Izolan, ki je vozil iz Knežaka proti Zagorju, v desnem ovinku zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebni avto, katerega je vozil 32-letni državljan Hrvaške. Voznik motorja je padel, odpeljali so ga v klinični center v Ljubljano.

V Čenturju je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je notranjost in lastnikom ukradel 4000 evrov.

V nedeljo ob 9.27 je prišlo do delovne nesreče v Divači. 52-letni Ljubljančan je vozil delovni stroj za prevoz peska. Ko je hotel material stresti v jamo, je zapeljal preveč naprej, zato se je zaradi teže stroj prevrnil naprej. Voznik je med tem uspel skočiti iz stroja, vendar mu je kljub temu stisnilo pod stroj desno roko. Odpeljali so ga v bolnišnico Izola.

Ob 17.07 je 50-letni domačin v Postojni z osebnim avtomobilom zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na neutrjeno bankino, kjer ga je zaneslo na nasprotno stran. Tam je trčil v brežino, nato pa ga je odbilo v desno pod vozišče. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,37 mg/l alkohola. V nesreči je bila lažje poškodovana njegova 64-letna sopotnica, prav tako iz Postojne. Povzročitelju so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21.36 so na policiji dobili obvestilo, da po avtocesti Senožeče – Ljubljana vozi temnejši BMW, voznik pa je verjetno vinjen. Policisti so ga ustavili na odcepu Razdrto. Ugotovili so, da je voznik 55-letni Ljubljančan, kateremu je alkotest pokazal 1.04 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki