Pretepena natakarica lokala

KRONIKA – V ponedeljek ob 22.40 uri so bili policisti obveščeni, da se v gostinskem lokalu v Izoli pretepa več oseb. Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni domačin pretepel 30-letno natakarico in odšel stran. Poškodovana je bila odpeljana v bolnišnico Izola, storilca pa so policisti izsledili doma in ugotovili, da je tudi on poškodovan po obrazu. Nudena mu je bila zdravniška pomoč. Zoper moškega bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

Ob 7.20 uri v ponedeljek je bilo v Pivki najden mrtev državljan Srbije, star 58 let. Truplo je ležalo ob njegovem tovornem avtomobilu. Znakov nasilja na truplu ni bilo, zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo.

Malo pred 13. uro je neznani moški v stolni cerkvi v Kopru s kladivom razbil stekleno pregrado na oltarju in nato poškodoval kip Žalostne Marije iz 15. stoletja. Škode je za 100.000 evrov. V večernih urah so bili policisti obveščeni, da so ugotovili poškodbe še na enem kipu.

Policisti so ob 14.45 uri z zvočnimi in svetlobnimi znaki ustavljali voznika motornega kolesa Piaggio Vespa 250 italijanskih registrskih označb, ki je vozil iz smeri Ilirske Bistrice proti Podgradu. Na vozilu je bil še potnik. Voznik je obrnil v nasprotni smer, osebi pa sta se zamenjali za krmilom vozila. Malo pred naseljem Zalče je voznik zapeljal na kolovozno pot, kjer je potnik (prvi voznik), 21-letnik iz Kosez, stopil z motorja, voznik pa je z vozilom zapeljal dalje in kmalu motor odvrgel ter zbežal. Ugotovljeno je bilo, da je prijeti predhodno vozil brez vozniškega dovoljenja, motorno kolo pa ni bilo ukradeno. Identiteta drugega moškega se še ugotavlja.

V času zadnjega tedna je nekdo vlomil balkonska vrata stanovanjske hiše v Portorožu in iz notranjosti ukradel 2.500 evrov gotovine.

[slika je simbolična]

Sorodni članki