Prebežnik na cestninski postaji

KRONIKA – V sredo ob 10.33 so policiste poklicali cestninski nadzorniki in povedali, da je na cestninski postaji Dane (smer Ljubljana) ustavil voznik tovornega vozila, da bi vzel listič za cestnino. Opazili so, da je izpod vozila skočila neznana oseba in peš odšla proti Sežani. Policisti so ugotovili, da je voznik 30-letni Divačan, ki je peljal tovor iz tržaškega pristanišča. Prebežnika so policisti prijeli in ugotovili, da gre za 20-letnega državljana Afganistana brez osebnih dokumentov, kateri naj bi skrit pod priklopnikom, natovorjenem na ladji iz Grčije, pripotoval v tržaško pristanišče. Od tam se je skrit pod priklopnikom tudi odpeljal iz pristanišča misleč, da je še vedno v Italiji in ob prvem postanku tovornega vozila skočil izpod priklopnika. Policisti so ga pridržali in nato vrnili v Italijo.

V Cepkih je bila ob 17.42 prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motorist. Oba sta vozila na relaciji Dekani – Rižana. Ko sta prispela do vodnega zajetja, je 19-letni domačin z osebnim avtomobilom zavijal v levo, 42-letni voznik motornega kolesa pa ga je takrat pričel prehitevati in trčil vanj. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval, izdali so mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo na Dolinski ulici izpred hiše ukradel rdeče kolo z motorjem Tomos Flexer, letnik 2001. Lastnik je oškodovan za 340 evrov.

Sorodni članki