Iz hiše nakradel za 120.000 evrov tuje lastnine

KRONIKA – V vasi nad Izolo je v četrtek nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Vzel je ključe vozila Mercedes Benz GLK / 220 CDI, bele barve, reg. št. KP NN-628, letnik 2011. Nato je iz hiše pobral zlatnino ter moške in ženske ure. S kraja se je odpeljal z ukradenim vozilom. Po prvih podatkih je lastnik oškodovan za 120.000 evrov.

Nekdo je ponoči vlomil v koprsko trgovino. V skladišču je vlomil v prenosni železni sef in iz njega ukradel 5000 evrov gotovine.

Ob 10.49 so na policiji dobili obvestilo, da je 37-letni moški iz Šmarij iz ene od trgovin v Kopru ukradel za 75 evrov izdelkov. Šel je mimo blagajne in varnostnika, katerega je odrinil, nato pa s kolesom zbežal. Policisti so ga kmalu zatem prijeli v enem od gostinskih lokalov. Odvzeli so mu prostost, po zaslišanju so ga predali preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V Čežarjih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel računalnik HP, zlatnino in denar. Natančno škodo bo lastnik ugotavljal naknadno.

Zvečer so policisti v Portorožu ustavil 47-letnega voznika kombiniranega vozila iz Portoroža, kateremu je poteklo vozniško dovoljenje. Alkotest mu je pokazal 0,33 mg/l izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo v Kopru na Ulici 15. maja z osebnega avtomobila BMW odvil vsa štiri kolesa s pnevmatikami in si jih protipravno prilastil. Vozilo je postavil na pripravljene lesene kocke. Z dejanjem je lastnica iz Celja oškodovana za 3.000 evrov.

Sorodni članki