Portorož pred drugo sezono med prvoligaši

Košarkarski klub Portorož bo tudi v naslednji sezono član Lige Telemach. V premierni sezoni so varovanci Konstantina Subotića, ki bo tudi v prihodnje glavni trener ekipe, presegli vsa pričakovanja z uvrstitvijo v četrtfinale državnega prvenstva kjer jih je izločil kasnejši prvak Krka iz Novega mesta.

Portorožani ekipe za novo sezono, ki se bo začela 11.10 z domačo tekmo proti Heliosu, še niso dokončno sestavili. Iz pretekle sezone bomo pogrešali Rihterja in Petroviča, ki bosta karieri nadaljevala skupaj v Nemčiji. Jaka Zagorc je prestopil k Šenčurju, ki se je vrnil med prvoligaše. Igor Tratnik pa je postal nov član Zlatoroga iz Laškega. Klub sta zapustila tudi Ilija Zolotič in Jan Špan.

Novi okrepitvi sta Jure Besedič, ki je pred prihodom v Portorož igral za Helios ter Jure Močnik, ki je sicer zrasel v Domžalah, a je v zadnjo sezono nosil dres Slovana. Pričakovati je še katerega novinca, predvsem na položaju centra, kjer je trenutno osamljen Nejc Buda.

Klub se je za podaljšanja sodelovanja dogovoril s kapetanom in najbolj izkušenim posameznikom Sašom Ožboltom, ostajajo pa tudi Nejc Buda, Dejan Čigoja, Sebastjan Borse, Alen Hodžić, Aleks Cvetičanin in Miha Markič. Iz posoje pa se vračata še Alen Katonar in mladi up Jan Barbarič.

Portoroška zasedba se bo v 1. krogu Lige Telemach pomerila s Heliosom iz Domžal. Vse domače tekme bo Portorož igral v Lucijski športni dvorani.

Sašo Ožbolt  (FOTO: Jani Turk)

Sorodni članki