Na prehodu za pešce zbil pešca

KRONIKA – V petek ob 20.15 je 67-letni voznik osebnega avtomobila peljal od Lucije proti Portorožu. Ko je pripeljal do prehoda za pešce in hkrati kolesarske poti, je trčil v 80-letnega pešca iz Lucije. Poškodovanega pešca so odpeljali v bolnišnico, povzročitelju pa izdali plačilni nalog, ker na prehodu za pešce ni omogočil pešcu varnega prečkanja vozišča.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Lastnici je ukradel dve zlati zapestnici in prstan, s tem pa jo je oškodoval za 600 evrov.

V soboto malo pred 2. uro je 28-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom iz Ljubljane peljal po avtocesti v smeri od Razdrtega proti Senožečam. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal v levo, kjer je trčil v odbojno ograjo ter jo prebil. Po trčenju je ostal s kabino med odbojnima ograjama obrnjen proti Kopru, priklopnik pa je zasukalo okrog in je pristal na prehitevalnem pasu v smeri Ljubljane. S tovornega vozila je padel del tovora (palete). Tovor so povozili trije vozniki osebnih avtomobilov (Koprčan, državljan Romunije in državljan Švice) in si tako poškodovali vozila. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,74 mg/l. Materialna škoda je nastala v višini približno 15.000 evrov, poškodovan pa ni bil nihče. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Koprski policisti so ob 2.30 obravnavali nasilje v družini. Sin je zmerjal in fizično napadel očeta, staršema pa nato še grozil. S kraja je zbežal, policisti pa so ga našli in mu odredili pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba, odrejena mu je bila tudi prepoved približevanja.

Policisti so na mejnem prehodu zasegli ponarejeno vinjeto, zoper lastnika pa podali kazensko ovadbo.

Ob 19. uri so imeli prometni policisti v postopku državljana Romunije. Izkazal se je s ponarejenim vozniškim dovoljenjem Republike Italije. Izdan mu je bil plačilni nalog za kršitev 50/8 Zvoz in 147/1 Ztuj-2, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 20.38 je avstrijski državljan obvestil policijo, da je v Izoli pri svetilniku sprehajal svojega psa, ko je mimo njega pripeljal mlajši voznik skuterja Piaggio, črne barve. Sprehajalec je voznika v avstrijskem jeziku opozoril, naj zmanjša hitrost, to pa je slednjega tako razjezilo, da se je z mopedom ustavil, pristopil do Avstrijca in ga udaril s pestjo v obraz ter odpeljal. 50-letnega državljana Avstrije so odpeljali v bolnišnico Izola (poškodba nad očesom in pretres možganov). Policisti nasilnega skuterista še iščejo.

V nedeljo zjutraj so policisti dobili obvestilo, da je na parkirišču v Kopru ustavila voznica, ki je videti vinjena. Odredili so ji preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,48 mg/l. Izrekli so ji globo (po 105/5/3 ZPrCP) in ji začasno zasegli vozniško dovoljenje.

Ob 10.44 so policisti dobili obvestilo, da s parkirišča izolske bolnišnice nameravajo odpeljati vinjeni mladeniči. Še na kraju so dobili 24-letnega voznika iz okolice Kopra, ki je z osebnim avtomobilom zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano službeno vozilo bolnišnice. Na kraju mu je bil odrejen alkotest, ki je pokazal 0.98 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 19.18 se je zgodila prometna nesreča pod Vremščico na cesti Divača – Pivka. 21-letno voznico osebnega avtomobila iz oklice Pivke je začelo zanašati zaradi neprilagojene hitrosti in je trčila v 55-letno voznico iz okolice Pivke. Ta se je v nesreči poškodovala, odpeljali so jo v bolnišnico Izola (zlom leve ključnice, zlom dveh reber, opečen obraz od sprožitve varnostne blazine), poškodovani sta bili tudi povzročiteljica in njena sopotnica.

V nedeljo ob 20.25 je v Pivki na Kolodvorski 48-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na levo stran vozišča in trčil v 71-letnega voznika, ki je imel v vozilu še sopotnico. Vsi trije so se v nesreči poškodovali, odpeljali so jih v ljubljansko bolnišnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Ob 22.40 so bili policisti obveščeni, da je v Postojni nekdo ukradel osebni avto Renault Twingo Pack rdeče barve, letnik 1997, reg. št. PO UT-087, v katerem so bili kontaktni ključi.

 

-slika je simbolična-

Sorodni članki